Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 25/07/2016

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο που σας παρουσιάσαμε στην καινούργια ενότητα του policenet.gr "Ένστολες πράξεις αγάπης - ανδρείας" για την αυτοθυσία του Αστυνόμου James Nelson το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, σας παρουσιάζουμε τώρα μια αντίστροφη πράξη ανδρείας και αγάπης από μία γυναίκα-πολίτη προς έναν Αστυνομικό. Είναι μια εξίσου ανθρώπινη και μοναδική πράξη που προκαλεί βαθειά συγκίνηση!!

Η ιστορία είναι η εξής:

Μια γυναίκα από τη Νορθάμπτον έσωσε τη ζωή ενός Αστυνομικού που συμεττείχε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμπρίου δωρίζοντας του τα βλαστοκύτταρα της.

Στη Νέα Υόρκη ο αστυνομικός Greg Holgerson διαγνώστηκε με λευχαιμία, που προκλήθηκε κατά την εμπλοκή του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Μετά από μια παγκόσμια αναζήτηση για δότες, η Sue Harrison από το Northampton βρέθηκε να έχει την τέλεια αντιστοιχία.

Όμως, λόγω των κανόνων ανωνυμίας, οι δυο τους μπορούσαν μόνο να ανταλλάσσουν επιστολές μέσω του Αντικαρκινικού Κέντρου Anthony Nolan στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από τη μεταμόσχευση των βλαστοκύτταρων το 2014.

Έτσι, όταν είχαν τελικά την ευκαιρία να συναντηθούν για πρώτη φορά υπήρξε μια ιδιαίτερα  συναισθηματική στιγμή.

Greg was told that a stem cell donation was his best hope of survival

The 42-year-old had been a police officer for a year-and-a-half before the 2001 attack

"Ήταν μια απίστευτη στιγμή για μένα να συναντήσω επιτέλους τη Sue από κοντά και να της δώσω μια μεγάλη αγκαλιά - είναι ο ήρωάς μου. Είναι αδύνατο να βρω τις λέξεις για να συνοψίσω ό, τι έχει κάνει για μένα και την οικογένεια μου. Το «Ευχαριστώ» απλά δεν είναι αρκετό. Με απλά λόγια, αν δεν ήταν εκείνη δεν θα μπορούσε να είμαι εδώ σήμερα.

Αισθάνομαι τυχερός που έχω έναν δότη, αλλά είμαι ακόμη πιο τυχερός που έχω την Sue συγκεκριμένα γιατί είναι τόσο αξιαγάπητη. Ήταν καταπληκτικό που μοιραστήκαμε τις διαφορετικές εκδοχές μας σε αυτήν την ιστορία αλλά και ότι κατάφερα να της δείξω τον αντίκτυπο που είχε η δωρεά της. Είναι σαν μέλος της οικογένειας μας τώρα."

.

Μετά από αρκετούς κύκλους χημειοθεραπείας, η κατάσταση του Greg είχε σταθεροποιηθεί- αλλά ένα χρόνο αργότερα, ο καρκίνος είχε επιστρέψει και του είχαν πει ότι η καλύτερη ελπίδα του θα ήταν να βρει συμβατό δότη βλαστοκυττάρων.

Η κα Harrison είχε υπογράψει στο Anthony Nolan για την εγγραφή της πριν από 30 χρόνια, αφού η μητέρα της είχε πεθάνει από λευχαιμία.

Η 52χρονη είπε μάλιστα ότι είχε ξεχάσει πως ήταν εγγεγραμμένη κι ότι έμεινε έκπληκτη όταν έλαβε μια κλήση "από το πουθενά" που της επιβεβαίωνε ότι ήταν συμβατός δότης!

 

"Ήταν πολύ ιδιαίτερο που συνάντησα τον Greg. Τα πήγαμε πολύ καλά από την αρχή κι έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει περάσει. Το γεγονός ότι θα μπορούσα να βοηθήσω κάποιον σαν αυτόν ήταν υπέροχο.

Συχνά λέει ότι δεν μπορεί να με ευχαριστήσει αρκετά, αλλά βλέποντας την οικογένειά του και γνωρίζοντας ότι αυτά τα παιδιά θα είναι σε θέση να μεγαλώσουν με τον μπαμπά τους, η γυναίκα του με έναν άντρα, είναι περισσότερο από «ευχαριστώ». Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα."

Greg, Fiona and baby John Thomas

Πηγή: www.itv.com

Μετάφραση- Επιμέλεια κειμένου: Policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis