Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 21/11/2018

Μετά από δεκάδες περιστατικά που ο Ρουβίκωνας έκανε πλάκα στην ΕΛ.ΑΣ., με χτυπήματα σε πρεσβείες, υπουργεία, εταιρείες κ.λπ., τώρα η αστυνομία ήταν αυτή που έπιασε αδιάβαστη στην ποινική δικονομία την αναρχική ομάδα.

[custom:google-ads]

Η ομάδα του Ρουβίκωνα κινείται πάντα στα όρια του νόμου και γι' αυτό την πάτησε στην περίπτωση των απειλών στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. 

Το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα απείλησε μέσω τηλεφώνου ότι θα σπάσει στο ξύλο στελέχη του νοσοκομείου και θα προκαλέσει φθορές στις εγκαταστάσεις. Ο ίδιος νόμιζε ότι η κατηγορία με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπος θα ήταν για απειλή, αδίκημα που απαιτούσε μήνυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύλληψη με σπάνια "ευρήματα" από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Ο 39χρονος στο τηλέφωνο είχε πει: «Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί αλλιώς θα σας σπάσουμε στο ξύλο και θα σπάσουμε και το νοσοκομείο». Αμέσως μετά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου έδωσαν στους αστυνομικούς τον αριθμό που είχε καλέσει και τους είχε απειλήσει και τελικά το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Εξάρχεια. 

«Μα δεν έχω κάνει κανένα αδίκημα. Δεν υπάρχει μήνυση», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, νομίζοντας ότι η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν αυτή της απειλής, η οποία απαιτεί έγκληση προκειμένου να υπάρξει σύλληψη.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό: «Αιφνιδιάστηκε. Δεν το περίμενε. Είχε πάρει από το δικό του τηλέφωνο. Συνελήφθη γιατί το αδίκημα ήταν αυτόφωρο. Αυτό της διατάραξης ειρήνης πολιτών».

[custom:google-ads]

Το μέλος του Ρουβίκωνα οδηγήθηκε αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαιτούμενες διαδικασίες σήμανσης και στη συνέχεια στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και αστυνομικοί.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis