Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 20/02/2016

Οι Ανεξαρτητοι Πυροσβέστες Αττικής εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,
Με θλίψη διαπιστώσαμε, λόγω του ξαφνικού θανάτου δυο άξιων συναδέλφων και υπέροχων ανθρώπων, ότι οι τιμές που αποδίδονται «Μετά Θάνατον» έχουν «πρωτόκολλο» που δυστυχώς «χωρίζει» τους συναδέλφους «περισσότερο τιμώμενους» και «λιγότερο τιμώμενους»…
Συγκεκριμένα στην Εγκύκλιο 18-19/09/2002 με αριθ. πρωτ. :51851 Φ.802.12 με θέμα «Επικήδειες τιμές στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος», άρθρο 7 (διάθεση μουσικής μπάντας), παρ. 1.α και άρθρο 11 (επικήδειος τελετή στο νεκροταφείο-ταφή) παρ. 2,3 , αναφέρεται ότι διατίθεται από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος η μουσική μπάντα και καλύπτεται ο νεκρός με την Ελληνική Σημαία ΜΟΝΟ… «Όταν πρόκειται για κηδεία Αξιωματικού εν ενεργεία».
 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
 
Ποιοι σκέφτηκαν αυτόν τον διαχωρισμό για τους εν ενεργεία συναδέλφους?
Μήπως «μεταφέροντας ξεπατικοτούρα» το τελετουργικό από τον στρατό ξέχασαν ότι το Π.Σ. δεν είναι στρατός?
Η εγκύκλιος αυτή υλοποιήθηκε πριν από 14 ολόκληρα χρόνια!!!
Δεν είμαστε ικανοί να αναμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωτόκολλο ενεργειών που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του σήμερα και στο «Κοινό Περί Δικαίου Αίσθημα»?
Οι επιτελείς του Α.Π.Σ. οφείλουν να επαγρυπνούν, να προτείνουν, να εκσυγχρονίζουν.
Είναι ντροπή να αναγκάζονται οι συνάδελφοι να παρακαλούν για να παραβρεθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και να «αποχαιρετήσουν» με τις σειρήνες τους αυτούς τους ανθρώπους, «Τους Πρεσβευτές Της Ανθρωπιάς» στο τελευταίο αντίο…
Αυτή η τιμή αποδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο!!!
Γιατί όχι στην πατρίδα μας?
Είναι ντροπή η Ελληνική Σημαία, παγκόσμιο σύμβολο μιας χώρας που τίμησε και τιμά το πολίτευμα της Δημοκρατίας, «λόγο πρωτοκόλλου», να μην «αγκαλιάζει» τους τιμητές της!!!
Εξηγούμαστε μια και για πάντα:
Όποιος νομίζει ότι ο σεβασμός για τα σύμβολα της δημοκρατίας μας, που υπηρετούμε με την ζωή μας, είναι «Φασιστική Νοοτροπία» είναι γελοίος και ανιστόρητος…
Τα σύμβολα και το τελετουργικό εμψυχώνου και στηρίζουν πανάρχαιες αξίες ανθρωπισμού και πολιτισμού. Αξίες που σήμερα περνούν κρίση. Μια κρίση που πάνω απ’ όλα είναι κρίση αξιών!!!
Είναι ντροπή, τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, να μην αισθάνονται ότι οι άνθρωποι που έλειπαν από το σπίτι τους το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους υπηρετώντας την πατρίδα, το κοινωνικό σύνολο, τον Έλληνα πολίτη χωρίς διακρίσεις, με αυταπάρνηση και ζήλο δεν αναγνωρίστηκαν όπως θα έπρεπε και «διακρίθηκαν» καί στον θάνατο, γιατί κάποιοι ή κάποιος, πριν 14 χρόνια, είχε ακόμα μία «Φαεινή Ιδέα»…!!!
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ
σας ενημερώνω, δημόσια, διότι οφείλω να το πράξω ως συλλογικός φορέας, επειδή δεν γνωρίζω εάν έχετε ενημερωθεί.
Το αίτημα του κ. Διοικητή και των συναδέλφων του Πυροσβεστικού Σταθμού του ενός εκ των δυο θανόντων συναδέλφων «σκόνταψε» στην αλλαγή ηγεσίας του Π.Σ. Όταν γίνονται κρίσεις στο Π.Σ. υπάρχει και «κρίση» στην λογική, στην ευαισθησία και στην ανθρωπιά μας?
Είστε ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας που έχει τιμηθεί με τις μεγαλύτερες τιμές στην ιστορία του Έθνους.
Πρέπει να ενημερώνεστε για τα πάντα και έχετε την τελική απόφαση και ευθύνη.
 
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Π.Σ.?
 
Ποιος ευθύνεται?
Δυο συνεχόμενες φορές πού θα καταλήξουν? Στην Τρίτη?...
Δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα καύσιμα του λεωφορείου του σώματος που θα μεταφέρει την μπάντα στον επόμενο τελευταίο αποχαιρετισμό συναδέλφου «εν ενεργεία»?
Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να αγοράσουμε μια Ελληνική Σημαία?
Η «πολιτική» των περικοπών «μας θολώνει» το δίκαιο των αποφάσεών μας?
Για όνομα του Θεού!!!
Τι φταίει επιτέλους στο Π.Σ.? Είναι ντροπή…
Οι Πυροσβέστες ανεξαρτήτου βαθμού, πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουν το θάρρος και την λεβεντιά να νικήσουν και αυτά τα προβλήματα που είναι πρόσκαιρα.
Τώρα πρέπει, για ακόμα μία φορά, να «κάνουμε την διαφορά» δίνοντας το παράδειγμα και θυμίζοντας ότι «υπό οποιεσδήποτε  συνθήκες» δεν σαστίζουμε, αλλά επιχειρούμε και πετυχαίνουμε το σωστό και δίκαιο αποτέλεσμα που μας δικαιώνει στα μάτια των πολιτών.
Καλούμε με δημόσιο λόγο τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη Καρατζιά να εναρμονίσει το «πρωτόκολλο της εγκυκλίου 18», σε ότι αφορά την απόδοση τιμών για τους θανόντες εν ενεργεία πυροσβέστες, με το τελετουργικό που αφορά τους θανόντες εν ενεργεία αξιωματικούς.

       ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εις μνήμην των:
Πυρονόμου Κάκαλου Ιωάννη
Αρχιπυροσβέστη Αποστολόπουλου Παναγιώτη
 
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
 
 
 
anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis