Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:33 | 22/01/2015

 

Το «χαμένο» κλειστό φορτηγάκι της Greek Mafia, τα «άφαντα» οχήματα των Πυρήνων του… «Γοργοπόταμου», το ξέπλυμα των λύτρων του Περικλή Παναγόπουλου από τον Έλληνα… Εσκομπάρ, το «γλωσσάρι» της Ελληνικής Μαφίας, τα «ποινικά» DNA και αποτυπώματα που εντοπίζονται στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου αποτελούν ξεχωριστά αντικείμενα έρευνας για τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η ισχυροποίηση του «παντρέματος» ανάμεσα στη βαρονία του οργανωμένου εγκλήματος και τους πρωταγωνιστές της νεοτρομοκρατίας, έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2011, όταν ο Παναγιώτης Βλαστός και πέντε φυλακισμένοι «Πυρήνες» επιχείρησαν να αποδράσουν ακολουθώντας τις καταγραφές βίντεο με το «δρομολόγιο», που τους είχε δείξει η «Λίτσα».

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε διαπιστωθεί ο «αρραβώνας», όταν ένα τουλάχιστον όχημα που είχε αρπάξει ο Γιώργος Πετρακάκος (καταζητούμενος Ληστής του Διστόμου), για λογαριασμό του Βασίλη Παλαιοκώστα, είχαν περάσει στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη. Σημειώνεται ότι ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, και ο «καρφάκιας» Σπύρος Δραβίλας, μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου έχουν συμμετάσχει μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη σε τουλάχιστον τέσσερις ένοπλες ληστείες τραπεζών.

Στο μεταξύ στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού και της καταζητούμενης Αγγελικής, σε Ανάβυσσο και Λουτράκι, έχουν εντοπιστεί πολλά δείγματα DNA και αποτυπώματα, για περισσότερα από τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ταυτοποίησης με ποινικούς, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το χαμένο Βαν

Στην περίπτωση που η προσπάθεια απόδρασης Βλαστού και Πυρήνων με ένα πιστόλι που είχε περάσει η «Πένυ» μέσω ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου πετύχαινε, η ποινική και τρομοκρατική ομάδα θα χωρίζονταν. Ο Παναγιώτης Βλαστός θα κρυβόταν στην οικία του πρώην συζύγου της Μ.Μ. στο Γαλάτσι, όπου η ίδια και η «Πένυ» είχαν μεταφέρει τρόφιμα και τσιγάρα.

Το καλοκαίρι του 2012, το συγκεκριμένο όχημα μεταφέρθηκε από τον Γέρακα σε άγνωστο σημείο. Μετά από λίγες ημέρες η «Λίτσα» συναντήθηκε με έναν 55χρονο δίνοντας χρήματα και χαρτιά του οχήματος προκειμένου να μεταβιβαστεί. Από την αστυνομική έρευνα δεν υπάρχει άτομο με στοιχείαKlironomou, και η Λίτσα είπε ότι ήταν γυναίκα «λουλουδού», κουμπάρα της Μ.Μ..Κατά το σχεδιασμό της απόδρασης ο Βλαστός αγόρασε ένα Βαν, FIAT SCUDO με αριθμό κυκλοφορίας ΖΚΤ 9037. Για την αγορά του είχε μεσολαβήσει η «Πένυ» με την Μ. Μ. και μια γνωστή τους γυναίκα αλβανικής καταγωγής ονόματι Kristina Klironomou του Spi στο όνομα της οποίας μεταβιβάστηκε η κυριότητα του Βαν. Μετά όμως την αποτυχία της απόδρασης το συγκεκριμένο Βαν το στάθμευσαν κοντά στην οικία της Μ. Μ. στο Γέρακα, η οποία είχε και τα κλειδιά του.

Στην προπαρασκευή της εναέριας απόπειρας απόδρασης στις 24/2/2013, και στην προσπάθεια ανεύρεσης οχημάτων από τον Γιάννη Σκαφτούρο, η «Λίτσα» υπενθύμισε στον Βλαστό το Βανπου είχαν αγοράσει το 2011 για την απόδρασή του με τους Πυρήνες από τον Κορυδαλλό. Ο Βλαστός της είπε ότι θα ρωτούσε τον Στεφανάκο γιατί αυτός ήξερε που το είχαν σταθμευμένο. Πράγματι στο επόμενο επισκεπτήριο ο Βλαστός της είπε να πάνε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων του Στεφανάκου στον Ασπρόπυργο, όπου ήταν σταθμευμένο το Βαν, όπως και έκανε χωρίς όμως να το εντοπίσουν. Σήμερα αυτό το όχημα φαίνεται να έχει μεταβιβαστεί στις 6/12/2013 σε γυμναστικό σύλλογο στη Λαμία, χωρίς όμως να έχει πιστοποιηθεί.

Το βαν του «Γοργοπόταμου» 

Στην ίδια περιοχή, αυτή του Ασπροπύργου, εντοπίστηκε πρόσφατα αποθήκη, που είχε νοικιαστεί από άτομα που θα έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού. Νοικιάστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 για τρεις μήνες από έναν άνδρα περίπου 55-60 χρόνων, ο οποίος δήλωσε στοιχεία ταυτότητας πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, που δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης περνώντας κάποια στιγμή από την αποθήκη του είχε δει στο εσωτερικό της δύο αυτοκίνητα, ένα σκούρο τζιπ SUZUKI VITARA, το οποίο φαίνεται να είναι εκείνο που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου. Το δεύτερο ήταν ένα λευκό μικρό βαν FIAT DOBLO, το οποίο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Για τα συγκεκριμένα οχήματα, οι αστυνομικοί στους οποίους είχε απευθυνθεί, του είπαν ότι δεν έχει δηλωθεί κλοπή τους. Δεν αποκλείεται να είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος.

Λύτρα και… Εσκομπάρ

Ο σχεδιασμός αγοράς του πλοίου από τον Παναγιώτη Βλαστό, είτε  αφορούσε τη δημιουργία νομιμοφανούς επιχείρησης για το ξέπλυμα χρήματος από τις παράνομες δραστηριότητές του, είτε γιαεπιπλέον κέρδη από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Η δεύτερη αστυνομική εκτίμηση προέρχεται από την ανάληψη συμβολαίου θανάτου για γνωστό ποινικολόγο, που είχε αναλάβει με προκαθορισμένη αμοιβή την υπόθεση ενός πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα που πιάστηκε το καλοκαίρι του 2004 να μεταφέρει με πλοίο με σημαία Λιβερίας, 5,5 τόνους κοκαΐνη αξίας άνω των 500.000.000 ευρώ και ξέπλενε τα χρήματα με δελτία του ΟΠΑΠ. 

Πρωτόδικα, ο Έλληνας Εσκομπάρ όπως είχε αποκληθεί καταδικάστηκε σε ισόβια και παρότι στη συνέχεια στο Εφετείο κατέπεσε η ποινή, δεν είχε το προσδοκώμενο από τον ίδιο αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να «χρεώσει» το δικηγόρο του για 1.000.000 ευρώ ως … αχρεωστήτως καταβληθέντα και τα’ απαίτησε πίσω. Επειδή κάτι τέτοιο δε συνέβη, φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία της Αστυνομίας, ότι ζήτησε τη φυσική εξόντωση του με συμβόλαιο που ανάθεσε στις τρεις κεφαλές της Greek Mafia. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν μεγάλο μέρος των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, να «ξεπλύθηκε» από υπεράκτια εταιρεία, με ενδιάμεσο τον Έλληνα «Εσκομπάρ» και τώρα να βρίσκονται σε… θαμμένα σε διάσπαρτες τραπεζικές θυρίδες. 

«Γλωσσάρι» Βλαστού

Εντυπωσιακό είναι το «λεξικό» περίπου δύο σελίδων που εμπεριέχεται στη δικογραφία της Greek Mafia και έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΓΟΣ ή ΠΑΝΟΣ: Παναγιώτης Βλαστός

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΛΙΝΟ ή ΜΑΝΤΟΥΛΙΝΙ: Η 35χρονη δικηγόρος

ΦΑΚΕΛΑΚΙ: Σημείωμα με οδηγίες Βλαστού

ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΙΩΣ: Διαφορετικός τρόπος εξόντωσης (συμβόλαιο θανάτου)

ΒΑΣΑΝΑΚΙ: 55χρονος συγκατηγορούμενος

ΜΑΥΡΟΣ: 37χρονος Ιρανός «βομβιστής»

Ο ΦΙΛΟΣ ή ΤΑΠΑΣ: Η «Λίτσα»

ΜΠΕΤΟ: Εκρηκτικές ύλες

ΑΡΝΑΚΙ-ΚΟΠΕΛΑ ή ΘΕΜΑ: Εκρηκτικός Μηχανισμός

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ: Καλάσνικοφ

ΜΑΛΛΙΑΣ ή ΚΟΤΣΙΔΑΣ: 53χρονος συγκατηγορούμενος

ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΒΟΛΤΑ: Τον συνέλαβε η αστυνομία

ΤΡΟΦΙΜΑ: Πυρομαχικά

ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ: Όπλο με μεγάλη χωρητικότητα φυσιγγίων

ΨΗΛΗ ΚΟΠΕΛΑ: Καλάσνικοφ

ΚΟΝΤΗ ΚΟΠΕΛΑ: Πιστόλι ή περίστροφο

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ: Έχει μιλήσει στην αστυνομία

ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ: Αρπαγή

ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ: Εννοούσε ο Βλαστός ότι έχει κλείσει στην 35χρονη δικηγόρο πρώτο τραπέζι, δωρεάν σε κέντρο της παραλιακής με όση κατανάλωση επιθυμεί, στα γενέθλιά της

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ: Άτομο που δεν έχει συλληφθεί

ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ: Δοκιμή βόμβας

ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ή ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΟΥΛΑ: Αστυνομικοί-επιτηρητές «Λίτσας»

Η ΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ: Εννοούσε Μάρκου Μπότσαρη διεύθυνση οικίας «Λίτσας»

ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ: Θα την σκοτώσετε…

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis