Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:01 | 12/05/2019

Στον σκοτεινό κόσμο της νύχτας επικρατεί ο νόµος του ισχυρού. Οι ανακατατάξεις για την ανάδειξη νέων «ηγετών» γίνονται αργά και πάντα µε αιµατηρά ξεκαθαρίσµατα. Τη τελευταία διετία έχουν πέσει νεκροί 11 «capo dei capi» (αρχηγοί των αρχηγών) της αθηναϊκής νύχτας, έπειτα από ισάριθµα συµβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο του «πολέµου» που ξέσπασε το 2017 ανάµεσα στις δύο µεγαλύτερες οµάδες ανθρώπων της νύχτας στην Αθήνα, που ελέγχονταν από συνολικά τέσσερις «νονούς».

Κοινό σηµείο όλων των εκτελέσεων είναι ότι οι δράστες επιλέγουν να «γαζώσουν» τα θύµατά τους µε το πολεµικό τυφέκιο καλάσνικοφ. Τελευταίο θύµα ο 54χρονος «Κάβουρας», όπως ήταν το προσωνύµιό του, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασµένη Τρίτη µε «βροχή» από σφαίρες στα Μανιάτικα στον Πειραιά. Μόλις λίγους µήνες νωρίτερα, τον περασµένο Οκτώβριο, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, σύµφωνα µε την επικρατέστερη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., είχαν επιχειρήσει µε κοινό modus operandi να βγάλουν από τη µέση τον αδελφικό «συνεργάτη» του «Κάβουρα».

Εναν 39χρονο, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα µεγαλύτερα ονόµατα στον κόσµο της νύχτας στον Πειραιά, µε τον οποίο σχεδόν µεγάλωσαν µαζί. Ο «Κάβουρας» ήταν 36 ετών και ο «αδελφός» του µόλις 21 όταν πήγαν µαζί στη Νεάπολη Σπάρτης το 2001 για να κάψουν µια καφετέρια. Από τότε ο 54χρονος θεωρούνταν ο «µέντορας» του «πιτσιρικά», ο οποίος τα χρόνια που ακολούθησαν ανήλθε εντυπωσιακά στη νύχτα. Δεν είναι τυχαίο ότι το δεύτερο ψευδώνυµό του ήταν «δάσκαλος».

Οι έρευνες

Αξιωµατικοί της Ασφάλειας είχαν αρχίσει ήδη από τον περασµένο Ιούνιο να ασχολούνται ξανά έντονα µε τον 54χρονο που δολοφονήθηκε στα Μανιάτικα. Ηταν τότε που άγνωστοι «γάζωσαν» µε 60 σφαίρες τον 45χρονο «νονό» Μ.Κ. στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα οι αστυνοµικοί είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφία των δραστών, οι οποίοι επέβαιναν σε µοτοσικλέτα µεγάλου κυβισµού, εκτιµώντας τότε ότι ο ένας από τους δύο εικονιζόµενους ήταν ο «Κάβουρας».

Ο 54χρονος ήταν για τις Αρχές ύποπτος και ταυτόχρονα υποψήφιο θύµα συµβολαίου θανάτου από τους αντιπάλους του. Μετά την εκτέλεση του «Καράφλα», οι αρµόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν πληροφορίες ότι επιχειρήθηκε να αλλάξει χέρια κοµµάτι της «πίτας» στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι άνθρωποι της νύχτας προσπάθησαν να εκµεταλλευθούν την απουσία του Μ.Κ. για να πάρουν υπό την επιρροή τους περισσότερα καταστήµατα.

«Ο πόλεµος είναι ανάµεσα σε δύο µεγάλες οµάδες “νονών” που έχουν προέλθει µέσα από συµπράξεις µεγάλων κεφαλιών της νύχτας. Η µία από τις δύο οµάδες έχει χάσει σε αιµατηρά ξεκαθαρίσµατα τους δύο παλιούς αρχηγούς της, ενώ τα µέλη της εκτιµάται ότι προχωρούν σε δολοφονικές επιθέσεις, µεταξύ άλλων, γιατί φοβούνται ότι αν δεν το κάνουν αυτοί, τότε θα προλάβουν να τους βγάλουν από τη µέση οι αντίπαλοί τους. Χρεώνουν στην αντίπαλη οµάδα “νονών” ότι τους πήρε κοµµάτι από την “πίτα” µετά τη δολοφονία του Μ.Κ. και ότι χρησιµοποίησαν άτοµα από τη φυλακή για να αυξήσουν µε κάθε µέσο την επιρροή και την ισχύ τους.

Το τελευταίο δεδοµένο τούς έκανε ίσως να φοβούνται ότι χάνεται η ισορροπία δυνάµεων. Στον αντίποδα, η δεύτερη οµάδα χρεώνει στην πρώτη συµβόλαια θανάτου σε βάρος µελών της» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνοµική πηγή. Μια δεύτερη υπόθεση για την οποία είχε θεωρηθεί ύποπτος ο 54χρονος «δάσκαλος» ήταν η δολοφονία 33χρονης τον Σεπτέµβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Η γυναίκα αυτή φερόταν να ανήκε στο παρελθόν στην οµάδα του 54χρονου. Ωστόσο πριν από λίγα χρόνια τα «έσπασε» τόσο µε τον «Κάβουρα» όσο και µε τον 39χρονο «αδελφό» του.

Η Αστυνοµία, πάντως, και σε αυτή την περίπτωση δεν µπόρεσε να συλλέξει κανένα στοιχείο για τη σύνδεση του 54χρονου µε το έγκληµα. Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας «βλέπουν» οµοιότητες ανάµεσα στη δολοφονία του 54χρονου στα Μανιάτικα και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του 39χρονου παλιού «συνεργάτη» του, τον περασµένο Οκτώβριο, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι δράστες χρησιµοποίησαν καλάσνικοφ και κλεµµένο όχηµα για να φτάσουν στο σηµείο της επίθεσης. Στη συνέχεια έκαψαν τα οχήµατα διαφυγής σε κοντινή απόσταση και εξαφανίστηκαν µε µοτοσικλέτες.

 

 

 

 

 

 

untitled2.png

 

 

 

 

 

 

Τον Οκτώβριο οι ένοπλοι πυροβόλησαν τέσσερις φορές σε βάρος του 39χρονου, χωρίς καµία σφαίρα να πλήξει ζωτικά του όργανα. Το παλιό πολυβόλο όπλο των 7,62 χιλιοστών που χρησιµοποίησαν οι άγνωστοι έπαθε εµπλοκή, µε αποτέλεσµα να µην προλάβουν να ρίξουν περισσότερες σφαίρες. Το καλάσνικοφ βρέθηκε µαζί µε 24 σφαίρες µέσα σε βαν, το οποίο κάηκε από τους δράστες στην οδό Μήλου, περίπου 600 µέτρα µακριά από το σηµείο της επίθεσης. Ακριβώς 600 µέτρα µακριά από το σηµείο της εκτέλεσης βρέθηκε την περασµένη Τρίτη καµένο και το αυτοκίνητο των δολοφόνων του «Κάβουρα».

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν βρέθηκε το καλάσνικοφ, το οποίο εκτιµάται από τους αστυνοµικούς ότι πετάχτηκε στη θάλασσα για να µη βρεθεί ποτέ. Το ερώτηµα για τις Αρχές είναι ποια είναι τα µέλη αυτής της οµάδας κρούσης που µέσα σε οκτώ µήνες έχει προχωρήσει σε δύο αιµατηρά χτυπήµατα. Ο «Κάβουρας» δεν είχε φύλαξη. Οι αστυνοµικοί εκτιµούν είτε ότι ένιωθε πως δεν κινδυνεύει σε µεγάλο βαθµό, θεωρώντας ίσως ότι έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν του, είτε ότι δεν είχε τα χρήµατα να συντηρήσει συνοδό για την ασφάλειά του. Οι εκτελεστές τον πυροβόλησαν µε ακρίβεια µέσα από αυτοκίνητο. Μία από τις σφαίρες τον πέτυχε στο κεφάλι.

Η περίεργη ανάρτηση

Στις 4 Μαΐου 2019, τρεις ηµέρες πριν από την εκτέλεσή του, ο 54χρονος «δάσκαλος» είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook φωτογραφία µιας παράξενης έγγραφης αναφοράς που είχε κάνει στο Αστυνοµικό Τµήµα Σάµης στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για µια αναφορά την οποία προωθούν περιθωριακές διαδικτυακές οµάδες που εγκαλούν την κυβέρνηση για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και καλούν τους πολίτες να καταθέσουν δήλωση κατά της προδοσίας της χώρας στα κατά τόπους αστυνοµικά τµήµατα. Η αναφορά του έγινε σε τοπικό Τµήµα της Κεφαλονιάς, καθώς εκεί είχε µετακοµίσει µόνιµα. Στον Πειραιά, όπου δολοφονήθηκε, φιλοξενούνταν από συγγενικό του πρόσωπο. Ο 54χρονος χρησιµοποιούσε σχεδόν καθηµερινά το Facebook είτε για να ανεβάζει αναρτήσεις µε πολιτικό περιεχόµενο είτε φωτογραφίες µοτοσικλετών, που ήταν και το χόµπι του. Τον περασµένο Μάρτιο, µάλιστα, είχε πάει βόλτα µαζί µε άλλους µοτοσικλετιστές στην Ιθάκη, ενώ στις 4 Οκτωβρίου 2018 είχε ανεβάσει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να ρίχνει βολές µε πιστόλι σε σκοπευτήριο.

Η δολοφονία του «Μπούµπη» άνοιξε τον κύκλο αίµατος

Η ημερομηνία-κλειδί για τους αστυνοµικούς είναι η 3η Μαΐου 2017. Τότε ήταν που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, όταν έπεσε νεκρός ο bodybuilder Β.Γ., έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του, στα Γλυκά Νερά. ∆ύο άτοµα τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι και πέντε φορές στο σώµα. Ο άνθρωπος του 45χρονου «νονού» Μ.Κ. εκτελέστηκε µπροστά στο παιδί του, µε τους αρµόδιους αξιωµατικούς να γνωρίζουν από τότε ότι «έρχονται απαντήσεις».

Ακολούθησε η δολοφονία του Β.Σ., στις 17 Ιανουαρίου 2018, έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι. Η εκτέλεση έγινε µε 22 σφαίρες από καλάσνικοφ. Οι υποψίες είχαν πέσει στην οµάδα του Μ.Κ., µε το ψευδώνυµο «Καράφλας», χωρίς όµως ποτέ οι αστυνοµικοί να εξαγάγουν ασφαλές συµπέρασµα για το ποιος τελικά έδωσε την εντολή. Στις 20 Απριλίου του ίδιου έτους δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους ο Γ.Λ., παλιός άνθρωπος του «Καράφλα», ο οποίος φερόταν να είχε αλλάξει «στρατόπεδο».

Οι δολοφόνοι του «Μπούµπη», όπως ήταν το προσωνύµιό του, πέρασαν µε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του και τον «γάζωσαν» µε καλάσνικοφ (11 σφαίρες). Επόµενο κοµµάτι του παζλ ήταν η µυστηριώδης εκτέλεση του πρώην άντρα των ΕΚΑΜ, Σ.Π., τη 1η Μαΐου, έξω από ταβέρνα που ήταν το στέκι του, στην Παλλήνη. Ακόµα και σήµερα η υπόθεση χαρακτηρίζεται «θολή». ∆ύο µήνες αργότερα ο άνθρωπος που είχε µπει στο µικροσκόπιο των Αρχών, ο 45χρονος «Καράφλας», εκτελείται στο Παλαιό Φάληρο. Το ερώτηµα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωµατικοί του Τµήµατος Ανθρωποκτονιών είναι εάν η δολοφονία του συνδέεται µε την τελευταία αιµατηρή επίθεση σε βάρος του «Κάβουρα» στα Μανιάτικα.

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis