Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:35 | 24/06/2015

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ταχείας επέμβασης στενεύουν τον κλοιό του χωριού Λαζαράτι. 

Δύο ελικόπτερα του στρατού περιπολούν στην περιοχή. Οι πυροβολισμοί που ξανάρχισαν κατά τις μεσημεριανές ώρες διακόπηκαν. Μια ένοπλη ομάδα βρίσκεται ταμπουρωμένη σε εγκαταλειμμένο κτίριο ενός ορνιθοτροφείου σχεδόν στην είσοδο του χωριού. 

Σύμφωνα με την αστυνομία από το μέρος αυτό προήλθαν τα πυρά που προκάλεσαν το θάνατο μέλους των επίλεκτων δυνάμεων της Αλβανίας και των τραυματισμό δύο άλλων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων απ΄ όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Ωστόσο, ο κλοιός της αστυνομίας στόχο έχει να εμποδίσει την φυγή πιθανόν και άλλων ενόπλων.

Σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κατάσχεσε η αστυνομία βρέθηκε ένα πραγματικό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα, φυσίγγια διαφόρων χιλιοστών, χειροβομβίδες, ενώ βρέθηκαν και ναρκωτικά. Ο οδηγός συνελήφθη.

Για να συντονίσουν την επιχείρηση της αστυνομίας έφτασαν εσπευσμένα στο Αργυρόκαστρο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σαϊμίρ Ταχίρι, ο αρχηγός της αστυνομίας Χακί Τσιάκο, ο γενικός εισαγγελέας Βαρέων Ποινικών Αδικημάτων και άλλα ανώτατα στελέχη της αστυνομίας.

Ενώ δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τις αιτίες των πυροβολισμών και των ταραχών, όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι εκτιμήσεις που σχετίζουν την ένοπλη επίθεση κατά της αστυνομίας με την πρώτη επέτειο της πτώσης του απαραβίαστου, επί σειρά ετών, "καθεστώτος" του χωριού των ναρκωτικών από την αστυνομία.

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis