Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 26/02/2022

Σε εφαρμογή έχουν μπει οι σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την Γαλλία να καταλαμβάνει ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο γεμάτο με καινούργια αυτοκίνητα

Η Γαλλία κατέσχεσε όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα του Σαββάτου (26/2) ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε με ρωσική σημαία και χαρακτηρίστηκε ύποπτο για παραβίαση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το πλοίο, με την ονομασία το Baltic Leader, κατευθυνόταν από τις βορειοδυτικές γαλλικές ακτές προς την Ρωσία με ένα φορτίο καινούργια αυτοκίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε κυρώσεις αποκλεισμού κατά του πλοίου, λέγοντας ότι ανήκει σε θυγατρική της Promsvyazbank, που είναι ένα από τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επλήγησαν από τις κυρώσεις.

Από την πλευρά της η τράπεζα ανέφερε, μέσω του πρακτορείου Reuters, ότι δεν έχει πλέον στην κατοχή της το Baltic Leader, καθώς το φορτηγό πλοίο πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία πριν επιβληθούν οι κυρώσεις.

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελέγχουν, εάν το σκάφος συνδέεται με ρωσικά οικονομικά συμφέροντα και ότι το πλήρωμα «ήταν συνεργάσιμο», ενώ σημειώνουν ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

 

Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί για την ενέργεια της κατάσχεσης στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis