Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 13/09/2018

Λένε πως την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία του Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας. Ένα αθλητικό σωματείο που γεννήθηκε από μία παρέα αστυνομικών. Μία παρέα που στα 16 χρόνια ζωής του Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας απέδειξε ότι μπορεί εκτός από χειροπέδες στους κακοποιούς, να βάζει και τρίποντα στους αντιπάλους.

Η ιδέα για την ίδρυση του αθλητικού σωματείου –που αρχικά συμμετείχε ως ομάδα συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στο Εργασιακό Πρωτάθλημα- ανήκει στον υπαστυνόμο Α’, Αχιλλέα Μπογδανίδη. «Θα τολμούσα να πω ότι η ομάδα δημιουργήθηκε μετά από ένα τάμα που έκανα στην Παναγία, το 1999. Τότε ήμουν για περίπου έναν χρόνο σχεδόν παράλυτος στο κρεβάτι. Το πιθανότερο ήταν πως όχι απλά δεν θα ξανάπαιζα μπάσκετ, αλλά ούτε καν θα επέστρεφα στην ενεργό υπηρεσία», δηλώνει στο Reader.gr ο εμπνευστής της προσπάθειας και αρχηγός της ομάδας, Αχιλλέας Μπογδανίδης.

[custom:google-ads]

«Τελικά όχι μόνο στάθηκα ξανά στα πόδια μου, όχι μόνο επέστρεψα σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. για σχεδόν μία δεκαετία υπηρέτησε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με προϊστάμενο τον σημερινό ΓΑΔΑρχη, υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη), αλλά μαζί με τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Τσουμάνη (σ.σ. πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής σήμερα) στήσαμε τον Πόλις Καλλιθέας», προσθέτει ο υπαστυνόμος Α’ της ΕΛ.ΑΣ. και αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όσοι τον έχουν δει στα παρκέ -και με την ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής- κάνουν λόγο για έναν σπουδαίο «μπόμπερ», ακόμη και τώρα που... σαραντάρισε!

Οι αστυνομικοί και ο... Χρήστος Χολίδης

Το σύνολο σχεδόν των 15 παικτών που θα αγωνίζονται τη φετινή χρονιά Β’ ΕΣΚΑΝΑ είναι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής. Αστυνομικοί που έχουν αποδείξει τις ικανότητες τους τόσο στο κυνήγι των κακοποιών, όσο και στους αθλητικούς χώρους, μίας και αποτελούν τον «κορμό» της ομάδας από το 2002 όταν και η παρέα αυτή ξεκίνησε να γράφει τη δική της ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν φορέσει την πρασινόμαυρη φανέλα περισσότεροι από 70 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ακόμη και όταν η ομάδα έφτασα στα μεγάλα σαλόνια της Β’ Εθνικής, συνολικά 6 αστυνομικοί έπαιζαν για τον Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας.

Φέτος, στο ρόστερ ήρθε να προστεθεί ένα μεγάλο όνομα της αθηναϊκής (σ.σ. και όχι μόνο) νύχτας, που ξεχωρίζει τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως μπασκετμπολίστας. Ο λόγος για τον Χρήστο Χολίδη, που μετά από πολύ «ψηστήρι» αποφάσισε να επιστρέψει στα παρκέ, όπου είχε διαπρέψει με τη φανέλα κυρίως του Αιγάλεω, ενώ για ένα διάστημα πέρασε και από τον ΠΑΟΚ. «Τον είχα αντιμετωπίσει όταν αγωνίζονταν με τη φανέλα της Ευρυάλης και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που αγωνίζονταν. Απίστευτο πείσμα και προσήλωση στον στόχο. Με είχε δυσκολέψει πάρα πολύ, ιδίως όταν αμύνονταν η ομάδα του», δηλώνει στο Reader.gr ο Αχιλλέας Μπογδανίδης και προσθέτει: «Τον Χρήστο τον γνωρίζω χρόνια και τον επιλέξαμε για τις αθλητικές του ικανότητες και επειδή γουστάρει και ο ίδιος το μπάσκετ».

Κάθε δεύτερη χρονιά και μία κούπα

Ο Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας, ξεκίνησε την πορεία του στο Πρωτάθλημα της Δ' Κατηγορίας Ανδρών που διοργανώνει η ΕΣΚΑΝΑ τη σεζόν 2002-2003. Δύο χρόνια μετά, το 2004-05, κατέκτησε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας λαμβάνοντας το δικαίωμα ανόδου. Ακολούθησε μια διετία στη Γ' Κατηγορία Ανδρών της Ένωσης. με την άνοδο να επέρχεται την περίοδο 2006-07 όταν ο σύλλογος κατετάγη 3ος στο τέλος της χρονιάς. Αξιοσημείωτο ότι μια διετία μετά ο σύλλογος κατέκτησε και την κορυφή της Β' Κατηγορίας για την περίοδο 2008-09, ανεβαίνοντας στην κορυφαία τοπική κατηγορία. Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, η άνοδος του συλλόγου επετεύχθη μετά την πάροδο διετίας, το 2010-11, οπότε και η ομάδα της Καλλιθέας κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ.

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 η ομάδα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη Γ' Εθνική Κατηγορία, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 5η θέση της βαθμολογίας ως πρωτοπόρος τριπλής ισοβαθμίας, με συγκομιδή 11 νίκες και 11 ήττες. Την επόμενη χρονιά, 2012-13, πραγματοποίησε νέα υπέρβαση κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ' Εθνικής με ισοζύγιο 19 νίκες και 3 ήττες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε σαν άμεσο επακόλουθο και την άνοδο της ομάδας στη Β' Εθνική. Κατά την περίοδο 2013-14, o Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα στον Όμιλο Νότου, ωστόσο, κατέλαβε τη 14η και τελευταία θέση της τελικής βαθμολογίας γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.

Ήταν η χρόνια που αποχώρησε ο βασικός χορηγός και χρηματοδότης της ομάδας, ενώ ο αστυνομικός συνδικαλισμός κέρδισε τον Κωνσταντίνο Τσουμάνη, που μέχρι σήμερα παραμένει στο Δ.Σ. της ομάδας, αλλά λιγότερο ενεργός. Κάποιοι τραυματισμοί, το σοκ του υποβιβασμού και η δυσκολία μέχρι να βρει ξανά η ομάδα τα πατήματα της, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση ξανά στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ, κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται φέτος. Μία χρονιά κατά την οποία η ομάδα εμφανίζεται έτοιμη όχι απλά για να κάνει restart, αλλά για να πρωταγωνιστήσει. «Στη νέα προσπάθεια συνεισφέρουν τα μέγιστα άνθρωποι όπως οι Κωνσταντίνος Γούβαλης και Ριχάρδος Κονσταντίνο, με την παρουσία τους στο Δ.Σ. Θεωρώ, επίσης, πολύ σημαντική την παρουσία του Ιορδάνη Μουριχίδη στον πάγκο της ομάδας, καθώς πρόκειται για έναν ικανότατο και πολύ εργατικό προπονητή. Παρά το πισωγύρισμα των τελευταίων ετών είμαι πολύ αισιόδοξος και -γιατί όχι- να επιστρέψουμε και στην Γ’ Εθνική», εξηγεί ο υπαστυνόμος Α’ Αχιλλέας Μπογδανίδης.

Και τμήμα βόλεϊ (πάντα) με αστυνομικούς

Δείγμα του restart που επιχειρεί ο Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας, είναι το γεγονός ότι φέτος απέκτησε και τμήμα βόλεϊ, με τον κορμό να είναι και εδώ άνδρες από την Ελληνική Αστυνομία (σ.σ. οι 9 στους 12 για την ακρίβεια). Την ομάδα ανέλαβε να χτίσει ο αστυφύλακας Γιώργος Μητσιάκης, που ασχολείται με το άθλημα από το 1994, ενώ ακόμη και σήμερα αποτελεί τον λίμπερο της ομάδα βόλεϊ της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ υπάρχει κι ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος μετά τη μάχη με τις φλόγες -καθότι πιλότος σε Canadair- ετοιμάζεται για μάχη και στα φιλέ!

«Η ιδέα για το τμήμα βόλεϊ έπεσε σε μία από τις συζητήσεις που είχαμε με τον Αχιλλέα στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών, με στόχο να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά κοντά στο άθλημα. Η ομάδα ξεκίνησε να στήνεται τον Ιούνιο, ξεχωρίζει για το οικογενειακό της κλίμα και ο φετινός στόχος είναι μία αξιοπρεπής πορεία, καθώς στο ρόστερ έχουμε και παίκτες με εμπειρία από την Α1 εθνική κατηγορία, όπως οι Αδαμόπουλος και Χριστόπουλος», δηλώνει στο Reader.gr ο Γιώργος Μητσιάκης.

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/galleries/public/astunomikoi1.jpg?itok=g-4XxWDo

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/galleries/public/astunomikoi_0.jpg?itok=dPgb3Uw8

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis