Πόσα χρήματα χάνουν από το μισθό τους αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Πόσα χρήματα χάνουν από το μισθό τους αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες

Σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν από την 1η – 1 – 1993 αναμένεται να σημειωθούν το 2018.Ο λόγος για τον οποίο από το νέο έτος θα επιβληθούν σημαντικές μειώσεις στις καθαρές αποδοχές χιλιάδων υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι το γεγονός ότι, ταυτόχρονα με την αναδρομική από 1-1-2017 εφαρμογή των ρυθμίσεων των νέων ειδικών μισθολογίων του ν. 4472/2017 η οποία αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018, θα τεθεί σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η-1-2017, μια διάταξη-βόμβα που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο και προβλέπει για πολλούς από τους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια την αύξηση της βάσης υπολογισμού των παρακρατούμενων εισφορών για κύρια σύνταξη, επικουρική σύνταξη, περίθαλψη και εφάπαξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακίνηση αστυνομικών με τα Μ.Μ.Μ. - Αναμένεται λύση μέσω τροπολογίας

Μειώσεις στις αποδοχές

Σύμφωνα με υπολογισμούς, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι μειώσεις αποδοχών θα φθάνουν έως και τα 225 ευρώ το μήνα ή τα 2.700 ευρώ το χρόνο, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων οι συνολικές εισοδηματικές απώλειες εντός του 2018 θα φθάσουν τα 450 ευρώ το μήνα ή τα 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση.

Παραδείγματα:

Αρχιπυροσβέστης με 27 έτη υπηρεσίας (συντάξιμα έτη): Με το νέο μισθολόγιο και τις νέες ρυθμίσεις (για την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων) θα έχει μια μείωση του μισθού του περί τα 90 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 1.080 ευρώ (αναδρομικά 12 μηνών). Συνολικά η απώλεια αποδοχών εντός του 2018 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 2.160 ευρώ (1.080 ευρώ/έτος Χ 2 έτη).

Πύραρχος με 31 έτη υπηρεσίας: Με το νέο μισθολόγιο και τη νέα ρύθμιση για την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων υπολογίζεται ότι θα έχει μία μείωση του μισθού του περί τα 225 ευρώ το μήνα. Λόγω της αναδρομικότητας του μισθολογίου θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 2.700 ευρώ (αναδρομικά 12 μηνών). Συνολικά η απώλεια αποδοχών το 2018 εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στα 5.400 ευρώ (2.700 ευρώ/έτος Χ 2 έτη).


Πηγή:  www.in.gr , www.parapolitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Βρήκαν το αυτοκίνητο που παραλίγο να πατήσει αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ