Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:02 | 14/01/2019

Στο θέμα της κεκαλυμμένης οπλοφορίας υπάρχει μια γκρίζα ζώνη που αφορά στην ζώνη. Υπάρχουν ζώνες που κοστίζουν ακόμα και περισσότερα από 50 ευρώ, οι οποίες διαφημίζονται ως «αναγκαίο εργαλείο» για το κρυφό οπλοστάσιό σας. Είναι, όμως, καλύτερες από μια νορμάλ ζώνη ή είναι όλα αυτά «παπατζιλίκια του αέρα»;

[custom:google-ads]

Ποιο είναι ο σκοπός των ειδικών ζωνών;

Οι ζώνες όπλων προσφέρουν ένα μέσο για την καλύτερη συγκράτηση και ασφάλιση του όπλου και του εξοπλισμού κατά την κίνηση. Μια ποιοτική ζώνη όπλου βελτιώνει την κεκαλυμμένη οπλοφορία με διάφορους τρόπους.

Η κεκαλυμμένη οπλοφορία είναι μια δραστηριότητα που βασίζεται ενεργά στη μυϊκή μνήμη, οπότε είναι λογικό ότι μια βασική συνιστώσα είναι η παραμονή του εξοπλισμού στο ίδιο ακριβές σημείο του σώματος. Για να τραβήξει ή να ασφαλίσει κάποιος αποτελεσματικά το όπλο χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον στόχο, ο χρήστης πρέπει να ξέρει ότι το όπλο του βρίσκεται στο ίδιο πάντα σημείο. Συνεπώς είναι σημαντικό ο εξοπλισμός να παραμένει στη θέση του και να μην κινείται γύρω από τη μέση.


Είναι ακόμα αναγκαίο ο εξοπλισμός να μην «κρεμάει» αλλά να συγκρατείται σφιχτά πάνω στο σώμα του χρήστη. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι χαλαρός ή κρεμάει αυξάνονται οι πιθανότητες να σκαλώσει το όπλο στα ρούχα του χρήστη κατά το τράβηγμα ενώ κατά την επαναφορά του όπλου στην θήκη υπάρχει κίνδυνος η κάννη του όπλου να διαγράψει το σώμα του χρήστη εάν η θήκη δεν είναι σε όρθια θέση.

[custom:google-ads]

Τέλος σημαντική είναι η ελαχιστοποίηση της αποτύπωσης του όπλου πάνω στα ρούχα. Για να διασφαλιστεί αυτό πρέπει ο εξοπλισμός να εφαρμόζει άψογα πάνω στο σώμα ανεξάρτητα από την σωματοδομή του ατόμου.

Για όλα τα παραπάνω η λύση βρίσκεται σε μια ποιοτική ζώνη.

Μια καλή ζώνη όπλου κρατάει τον εξοπλισμό σφιχτά στο σώμα και αποτρέπει το κρέμασμα- κάτι που είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί η αποτύπωση του όπλου στα ρούχα. (Φωτογραφία: Jacki Billings / Guns.com)

Οι ζώνες όπλων βοηθούν στο τράβηγμα, διασφαλίζοντας ότι ο εξοπλισμός παραμένει στη θέση του.(Φωτογραφία: Jacki Billings / Guns.com)

Δερμάτινη ζώνη ή νάιλον;

Οι ζώνες όπλων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες- δέρμα και νάιλον - και η επιλογή μεταξύ των δύο εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Το δέρμα παρέχει μια ισχυρότερη πλατφόρμα με μεγαλύτερη ακαμψία στην κατασκευή και έτσι έχει την δυνατότητα να κρατάει βαρύ εξοπλισμό. Επίσης, το δέρμα είναι πολύ ανθεκτικό, προσφέροντας ταυτόχρονα μια κομψή εμφάνιση. Εντούτοις, μπορεί να είναι κουραστικό μετά από πολύωρη χρήση, ειδικά για τις γυναίκες καθώς ασκεί σημαντική πίεση στα οστά του ισχίου λόγω της ακαμψίας αφήνοντας κάλους και μώλωπες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο κορυφαία πιστόλια - Glock 19X vs Beretta M9A3


Το νάυλον, από την άλλη πλευρά, προσφέρει ένα πιο ευέλικτο στυλ, το οποίο πολλοί βρίσκουν πιο άνετο. Οι ζώνες από νάυλον εξακολουθούν να επιτρέπουν αποτελεσματική απόκρυψη αλλά, προσαρμόζονται γύρω από τους γοφούς και ως εκ τούτου δεν αφήνουν κανένα σημάδι ή ευαίσθητα σημεία.
Συνεπώς είναι πιο βολικές για καθημερινή μεταφορά, ενώ έχουν επίσης λίγο πιο μαζεμένο προφίλ που λειτουργεί ιδιαιτέρως καλά σε περιπτώσεις μεταφορά λίγου εξοπλισμού. Εν τούτοις ανάλογα με την ποιότητα των υλικών κατασκευής μπορεί να φθείρονται ευκολότερα ενώ το νάιλον έχει μια σαφώς πιο επιχειρησιακή εμφάνιση που μπορεί να προδώσει ευκολότερα τον χρήστη.

Οι ζώνες δερμάτων είναι πιο άκαμπτες και προσφέρουν μια καλύτερη εμφάνιση. (Φωτογραφία: Jacki Billings / Guns.com)

Οι ζώνες από νάιλον καμπυλώνονται εύκολα γύρω από τους γοφούς και προσφέρουν ένα πιο άνετο μέσο μεταφοράς. (Φωτογραφία: Jacki Billings / Guns.com)

Συνοψίζοντας

Αν και μια απλή ζώνη είναι μια εύκολη επιλογή, δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν μιλάμε για κεκαλυμμένη οπλοφορία. Η επένδυση λίγων χρημάτων σε μια ποιοτική ζώνη όπλου θα διευκολύνει τη μεταφορά, θα διασφαλίσει την απόκρυψη και, γενικά, θα σας επιτρέψει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis