Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:50 | 03/08/2017

Υπόνοιες ότι οι τρεις φωτιές που ξέσπασαν διαδοχικά σε Ανάβυσσο (Τρίτη και Τετάρτη) και στο Λαγονήσι (Πέμπτη)  δεν ήταν και τόσο «αθώες» διατυπώνουν έμπειρα στελέχη της πυροσβεστικής ενώ και οι μαρτυρίες για το πως ξεκίνησαν οι φωτιές προκαλούν ερωτήματα.

Η φωτιά που ξεπήδησε το απόγευμα της Πέμπτης αιφνιδιαστικά σε οικόπεδο δίπλα στην λεωφόρο Αναβύσσου ήταν πολύ κοντά στα σπίτια και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ανέμων που άλλαζαν διαρκώς φορά.      

Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στα  NEA.gr η συγκεκριμένη πυρκαγιά, ήταν βέβαιο πως θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή, θα κατέστρεφε σπίτια και θα απειλούσε ανθρώπινες ζωές.

[custom:google-ads]

«Ηθελαν να κάψουν σπίτια και θα το πετύχαιναν αν δεν στεκόταν εμπόδιο στο σχέδιό τους η αυτοθυσία των πυροσβεστών που ρίχτηκαν στο μέτωπο της φωτιάς για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στις αυλές» ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματικός.

Ο «απολογισμός» της φωτιάς δείχνει να δικαιώνει απολύτως την εκτίμηση αυτή. Καθώς τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν  όταν το όχημα τους κυκλώθηκε από την φωτιά και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς μια οικία, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε άλλες δύο, κάηκαν δύο ΙΧ. 

Αντίστοιχες υπόνοιες άφησαν και κάτοικοι που μίλησαν στο protothema.gr. «Κάτι πετάξανε, κάποιος πέρασε με το αυτοκίνητο, κάτι πέταξε και έφυγε. Φύσαγε τόσο πολύ και δεν προλαβαίναμε. Να φανταστείς κάηκε το πυροσβεστικό επάνω που πήγε να σβήσει την φωτιά. Έχουν καεί και σπίτια από πίσω. Εμείς την προλάβαμε την φωτιά, ήρθαν και 4 οχήματα, αλλιώς θα είχε καεί όλο το Λαγονήσι» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis