Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 08/06/2015
Τι μέλλει γενέσθαι με την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ...

επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, ζητεί να πληροφορηθεί, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. 

 
«Πότε πρόκειται να εφαρμοσθεί η απόφαση του ΣτΕ; Υπάρχει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ετυμηγορίας;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση του ο Ν. Κακλαμάνης, τονίζοντας, ότι: «βρισκόμαστε ήδη στον 5ο μήνα από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις, που ανέλαβε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Κάθε μήνας, που περνά ο συνολικός λογαριασμός αυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ μόνο για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς…».
 
Τέλος, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ρωτά αν ισχύουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του ΣτΕ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: 1. Τον κ. Υπουργό Οικονομικών.
2. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
3. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 
Υπόψη: Του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.
 
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα ολόκληρο το προσωπικό τους. Σήμερα, αν και βρισκόμαστε στον πέμπτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 9 Φεβρουαρίου ο δεύτερος εκ των ερωτώμενων Υπουργών Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωνε από το Βήμα της Βουλής, πως: «Αποτελεί το πρώτο μέλημα του προγράμματός μας η αποκατάσταση όλων των αδικιών και γι’ αυτό η αμέσως επόμενη ενέργειά μας –ήδη έχουν δοθεί εντολές- είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών που δέχθηκαν μία δριμεία μισθολογική επίθεση τα τελευταία χρόνια -με ποσοστό άνω του 50% εννοείται- και η αποκατάσταση των αδικιών που αφορούν τους αποστράτους. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της δημοκρατίας και καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης.»
Το ζήτημα καθίσταται, ιδιαίτερα επείγον, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε μήνα που περνάει ο συνολικός λογαριασμός αυξάνεται κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, χωρίς να υπολογίζεται και το αντίστοιχο ποσό που απαιτείται για τους απόστρατους και για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», πληροφορίες πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία σύμφωνα με καταγραφή που είχε γίνει, την περίοδο που Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν Γιάννης Λαμπρόπουλος, είχε υπολογισθεί σε έκταση μεγαλύτερη από 260.000 στρέμματα, 1.700 οικήματα σε όλη της χώρα και 22 αεροδρόμια, χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι πτυχές του προγράμματος ή οι ακριβείς στόχοι του.
 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
 
-Πότε θα εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης;
-Έχει καταρτισθεί κάποιο σχέδιο χρηματοδότησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω της αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων;
 
ΑΘΗΝΑ 5-6-2015
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
 
http://vrastamitavoiwtias.blogspot.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis