Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 10/02/2015

 

Θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές απώλειες των ένστολων «σε εύλογο χρόνο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  Κώστας Ήσυχος.

«Οι ένστολοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δέχθηκαν μέχρι και 43% περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις» τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και εξήγησε πως «επειδή η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστέα, θα υπάρξει διάλογος με όλους τους φορείς, με όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από πάνω μέχρι κάτω ώστε να επουλωθούν τα τραύματα σε εύλογο χρόνο».

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θέτει ως βασική προτεραιότητα τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. «Στην κατεύθυνση αυτή, θα αξιοποιηθεί κυρίως η υγειονομική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» τόνισε.

Για τα περιουσιακά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για «συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε η περιουσία αυτή να υπηρετήσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προέχοντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας κυρίως μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των μεταθέσεων, τα λεγόμενα «βύσματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, προαναγγέλλοντας την πιλοτική εφαρμογή συστήματος που θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του στρατεύσιμου και μάλιστα θα ελέγχεται από κοινοβουλευτική επιτροπή για να μην συντηρούνται πελατειακά φαινόμενα.

http://www.paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis