Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 08/06/2018

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε συνεχιζόμενες έντονες δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης,στη γνωστή περιοχή και στο γνωστό πανεπιστημιακό ίδρυμα.   Μια τέτοια  άνανδρη δολοφονική επίθεση  είχαμε και    εις βάρος των αστυνομικών της ΥΑΤ Θεσσαλονίκης. Έκαψαν το λεωφορείο, τη γνωστή κλούβα , μιας διμοιρίας ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν  να  εγκλωβίσουν  και να  κάψουν και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός αυτής.

Ακολούθησε και ανάληψη ευθύνης για το μεγάλο κατόρθωμα τους. Με υποτιθέμενο φιλοσοφικό ύφος γράφουν το που, πως και το γιατί τους οδήγησε να προβούν στην πράξη τους.   

Δεν έγραψαν όμως ότι εκμεταλλεύονται την έλλειψη ξεκάθαρων διαταγών προς τους αστυνομικούς για τους κανόνες εμπλοκής τους σε τέτοια ανάλογα περιστατικά ή σε επιθέσεις εναντίων  φυσικών  προσώπων  – στόχων ή κτιρίων -στόχων.

Δεν έγραψαν ότι εκμεταλλεύονται τις αμφισβητούμενες απόψεις για το τι θεωρείται ακτιβιστική ενέργεια, πότε είναι  ποινικό αδίκημα,  πότε πρέπει οι αστυνομικοί  να προβούν σε συλλήψεις ή θα πρέπει να  διαθέσουν τα υπηρεσιακά οχήματα για να τους μεταφέρουν δωρεάν για την αυτοφωτογραφισή τους προκειμένου  συμπληρώσουν το επαναστατικό τους βιογραφικό.

Δεν έγραψαν ότι εκμεταλλεύονται τη διστακτικότητα, την ατολμία,τις διαταγές που δεν λαμβάνονται λόγω προβλημάτων ασύρματης επικοινωνίας και λογίζονται ως σιγή ασυρμάτου και  της κακής εικόνας που φτάνει στο κέντρο επιχειρήσεων.

Εμείς όμως και τα λέμε και τα γράφουμε.  Λέμε ξεκάθαρα  ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εμείς δεν επιθυμούμε κανένα θύμα από καμία πλευρά. Κάποιοι το επιδιώκουν αλλά οι αρμόδιοι θα πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εκ των υστέρων θα είναι αργά, πάρτε τις κατάλληλες και νόμιμες αποφάσεις έστω και στο παρά ένα,τις αναμένουμε.

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ.Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis