Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 11/01/2015

 

“Μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες” θα εξεταστεί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ ,αφήνει να εννοηθεί ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Χρήστο Καπούτση για την εφημερίδα Παρασκήνιο, ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

“Όπως γνωρίζετε, έχει επιστραφεί μέρος των ποσών που περικόπηκαν λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε το Δημόσιο. Αναγνωρίζω ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το σύνολο του προσωπικού, σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες και σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την πατρίδα, μια προσφορά που σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε όλοι. Γνωρίζω, δε, πολύ καλά ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι απόστρατοι συνάδελφοί τους, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν με την αξιοπρέπειά τους στην προσπάθεια για την εθνική ανασυγκρότηση. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στεκόμαστε αρωγοί και επιδιώκουμε να επιτύχουμε το πρέπον και αναγκαίο επίπεδο ανταπόδοσης προς τους στρατιωτικούς, τους αποστράτους και στις οικογένειές τους, ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες”.

Για την τουρκική προκλητικότητα ο ΥΕΘΑ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι απρόοπτο μέχρι τις εκλογές:

“Πέρα από οποιαδήποτε υποθετική συζήτηση, υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα. Το πρώτο είναι η βούληση, κατ αρχήν τουλάχιστον, που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για βελτίωση των διμερών σχέσεων. Η διατήρηση του περιβάλλοντος ειρήνης και ασφάλειας συμβάλλει στη διεθνή σταθερότητα σε μια ταραγμένη γωνιά του πλανήτη. Βεβαίως προκλήσεις όπως αυτές του έτους που πέρασε, τις οποίες δεν παραγνωρίζουμε, κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τον στόχο αυτόν. Το δεύτερο αντικειμενικό δεδομένο ονομάζεται εθνικό αμυντικό σύστημα. Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλω να καθησυχάσω οιαδήποτε αγωνία σχετικά με τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνισμού”.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis