Πύργος: Eπικίνδυνες καταστάσεις με τα σκουπίδια καταγγέλουν οι Πυροσβέστες

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΜΕ ΦΥΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Πύργος: Eπικίνδυνες καταστάσεις με τα σκουπίδια καταγγέλουν οι Πυροσβέστες

Μεγάλες λαμβάνουν τα περιστατικά εμπρησμών των σκουπιδιών στην πόλη του Πύργου τα τελευταία 24ωρα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένα περιστατικό λίγο έλειψε να κοστίσει για τους πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς, όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ.

Στο χωριό Λαστέικα λίγο έξω από την πόλη του Πύργου, ξέσπασε φωτιά σε μεγάλο όγκο σκουπιδιών δίπλα σε κάδους. Κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες αντιλήφθηκαν πως υπήρχαν φιάλες υγραερίου, που ήταν ανοιχτές και το αέριο διαρρέοταν στο συγκεριμένο σημείο με κίνδυνο έκρηξης και απροσδιόριστες συνέπειες για τους ίδιους.

Κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το περιστατικό, όμως χθες το πρωί κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για τους πυροσβέστες όσο και για τους πολίτες. Μάλιστα άφησαν να εννοηθεί πως το συγκεκρμένο περιστατικό κρύβει σκοπιμότητες μιας και ποτέ δεν έχουν βρει σε σωρούς σκουπιδιών μεγάλες φιάλες υγραερίου που έχουν αξία και είναι ανταλλάξιμες για επαναγέμιση.

Για το θέμα μίλησαν ο Πυρονόμος και Αξιωματικός Υπηρεσίας της Π.Υ. Πύργου στο συγκεκριμένο περιστατικό Γιώργος Μαραγκός  και ο Πρόεδρος Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Χρήστος Γιαννακόπουλος. Περιέγραψαν τις ακριβώς συνέβη και κατήγγειλαν πως πίσω από τις τέτοιες πράξεις κρύβονται άγνωστες σκοπιμότητες.

Οι πυροσβέστες απηύθυναν έκκληση σε όλους τους τόνους προς τις Αρχές να βρουν επιτέλους μια λύση για το θέμα μιας και σε κάθε περιστατικό επιβαρύνεται η υγεία τους λόγω του τοξικού νέφους που εκλύεται, ενώ επισημαίνουν πως τέτοιοι εμπρησμοί επιφέρουν βαρύτατες ποινές για τους δράστες.

 

Πηγή:ilialive.gr