Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:47 | 15/08/2020
Η παρουσία του «Oruc Reis» για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδεία πολεμικών πλοίων, ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλέσει ένα παιχνίδι με τη φωτιά, και μάλιστα παρ' ολίγον να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες λάθος χειρισμοί του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis προκάλεσε την Τετάρτη «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.
 
Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, για να μη δυναμιτίσει το κλίμα, ωστόσο η ελληνική πλευρά στην πορεία ανέδειξε ένα ακόμα στοιχείο της τουρκική προκλητικότητας με τον Νίκο Δένδια να παρουσιάζει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής οπτικό υλικό που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι υπάρχει λάθος χειρισμός από τον Tούρκο κυβερνήτη.
 
Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε σε animation (0:40) και βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν πως φέρεται να προκλήθηκε η επακούμβηση των δύο φρεγατών. Σε αυτό φαίνεται πως ο κυβερνήτης του Kemal Reis με επικίνδυνο ελιγμό βρέθηκε μπροστά στη φρεγάτα Λήμνος. Το ελληνικό πλοίο αν και επιχείρησε να κόψει ταχύτητα, τελικά η τουρκική ενέργεια δεν άφησε πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα η φρεγάτα Λήμνος να προσκρούσει στο τουρκικό πλοίο προξενώντας στου σοβαρές ζημιές. Από την πλευρά της, η ελληνική φρεγάτα δεν έπαθε ζημιές, συμμετέχοντας κανονικά στην ελληνογαλλική άσκηση.
 

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis