Πώς έγινε η ληστεία στο Συκούριο – Συνέλαβαν και τέταρτο άτομο, ο ένας είχε κάνει και τη ληστεία το ’18 στον Αμπελώνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πώς έγινε η ληστεία στο Συκούριο – Συνέλαβαν και τέταρτο άτομο, ο ένας είχε κάνει και τη ληστεία το ’18 στον Αμπελώνα

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη, 1 Αυγούστου, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζώκα, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας κ. Χρήστο Σιμούλη, και τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Λάρισας κ. Παναγιώτη Οικονόμου.

Όπως επισημάνθηκε, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος, ένας 35χρονος και μία 42χρονη.

Επιπλέον, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 45χρονος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης της Ανακρίτριας Λάρισας.

Πώς έγινε η ληστεία στο Συκούριο - Συνέλαβαν και τέταρτο άτομο, ο ένας είχε κάνει και τη ληστεία το '18 στον Αμπελώνα (φωτό)

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της 1ης Αυγούστου στο Συκούριο, ο 50χρονος με τον 35χρονο μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα. Εκεί, ο 35χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια, εισήλθε στο εσωτερικό και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 9.934,9 ευρώ από ταμείο. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Το προαναφερόμενο όχημα που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Συκουρίου, κατασχέθηκε και όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας είναι ιδιοκτησίας του συζύγου της 42χρονης δράστιδας, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Πώς έγινε η ληστεία στο Συκούριο - Συνέλαβαν και τέταρτο άτομο, ο ένας είχε κάνει και τη ληστεία το '18 στον Αμπελώνα (φωτό)

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στις οποίες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών καθώς και του δεύτερου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε στον Πλαταμώνα και επίσης κατασχέθηκε το εν λόγω Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου συνεργού τους.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και αγροτεμάχιο του 50χρονου και στην οικία του 35χρονου, μέσα στην οποία βρέθηκε και ο ίδιος και της 42χρονης, αλλά και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα προαναφερόμενα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν από τον 35χρονο για κάλυψη των χαρακτηριστικών του (περούκα, ψεύτικα γένια, γυαλιά ηλίου και γάντια),
  • ένα πιστόλι, τύπου replica,
  • μία σπάθα,
  • ένα μαχαίρι,
  • δύο κινητά τηλέφωνα και
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ.

Πώς έγινε η ληστεία στο Συκούριο - Συνέλαβαν και τέταρτο άτομο, ο ένας είχε κάνει και τη ληστεία το '18 στον Αμπελώνα (φωτό)

Από την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας που διαπράχθηκε στις 27-11-2018 σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας τυγχάνει ο 35χρονος.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος είχε μεταβεί με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μαζί με άγνωστο συνεργό του σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 17.380 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο όχημα είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και είχε κλαπεί την ίδια ημέρα από την περιοχή του Τυρνάβου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή:  onlarissa.gr