Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:51 | 24/11/2015

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Κρήτη ο γ.γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης  προκειμένου να παρουσιάσει επίσημα τις αλλαγές που επίκεινται στις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σε τοπικό επίπεδο  θα υπάρξουν συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, ενδεχομένως όμως όχι στο βαθμό που είχαν προταθεί  στο πλαίσιο προηγούμενων συζητήσεων και διεργασιών ενώ είναι πιθανό να έχουμε και την ίδρυση νέας ομάδας με ειδικά χαρακτηριστικά.
Μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την τελική μορφή της αναδιάρθρωσης και αυτό επιτείνει την αγωνία αστυνομικών κύκλων αλλά και τοπικών κοινωνιών.

Το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, επιτελικοί και συνδικαλιστές είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους, πολλές εκ των οποίων ήταν αρκετά δραστικές αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες. Μάλιστα κάποιες από αυτές είχαν προκαλέσει την δυσαρέσκεια συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών που θεώρησαν ότι θίγονται.

Αστυνομικοί εκφράζουν την ελπίδα η περιβόητη αναδιάρθρωση για την οποία έχουν γίνει τόσες συζητήσεις, συσκέψεις και προτάσεις, να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, να είναι ουσιαστική και λειτουργική και να μην «θυσιαστεί» για συμφέροντα και κριτήρια που έχουν να κάνουν περισσότερο με τοπικιστικού χαρακτήρα ζητήματα.

 Η παρουσίαση πάντως θα έχει «ανοιχτό χαρακτήρα» δεδομένου ότι προσκεκλημένοι με σκοπό την ενημέρωση τους θα είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι και γενικότερα εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

cretalive.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis