Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:17 | 12/09/2015

«Αστυνομική» ή ελεγχόμενη εταιρία εισαγωγής σκραπ χρησιμοποίησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA (Αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών), για να προσελκύσουν τον 38χρονο, πρώην μοντέλο και αθλητή του μπέιζμπολ, όπως και τον 48χρονο από τη Γουιάνα, στην μεταφορά των 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Ιδιοκτήτης της φαινόταν ο 35χρονος insider-μυστικός αστυνομικός, με τον οποίο συνομιλούσε το 38χρονο μοντέλο για την εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία, που δημοσιοποιεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Κομβικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης έχει ένας άλλος 38χρονος, επί οκτώ χρόνια φίλος του πρώην μοντέλου, που φέρεται να τον έφερε σε επαφή με τον insider της Αστυνομίας, ο οποίος δεν συνελήφθη και κατονομάστηκε από τον αθλητή του μπέιζμπολ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Παραμένει άγνωστο αν ο μυστικός αστυνομικός ήταν αυτός που προσέγγισε το φίλο του μοντέλου, καθιστώντας τον και αυτόν insider ή έπεσε και εκείνος θύμα του μυστικού αστυνομικού, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συλληφθεί δίνει μεγαλύτερα ποσοστά ισχύος στην πρώτη εκδοχή.

Κατάθεση αστυνομικού

Η πρώτη επαφή του μυστικού αστυνομικού με τον 48χρονο από τη Γουιάνα και το 38χρονο πρώην μοντέλο, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2015, όπως αναφέρει σε κατάθεσή του αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Αναζητούσαν εταιρία στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει νόμιμα συναλλαγές μεταφοράς φορτίων κοκαΐνης από τη Ν. Αμερική ως κάλυψη για τη μεταφορά τους.

«Σε αυτούς παρουσιάστηκε η ύπαρξη τέτοιας εταιρίας με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με εμπορευματοκιβώτια από τη Ν. Αμερική στην Ελλάδα και για διάφορα υλικά ή προϊόντα και οι Β....... και Χ....... (48χρονος και πρώην μοντέλο) συμφώνησαν για την ύπαρξη αρχικά δοκιμαστικής αποστολής φορτίου με κοντέινερ μόνο νόμιμου φορτίου μετά την οποία θα ακολουθούσαν και άλλες αποστολές φορτίων με κοκαΐνη» καταθέτει ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Τις συνεννοήσεις για τη διαδικασία μεταφοράς των κοντέινερ από τη Γουιάνα στην Ελλάδα κανόνιζε άτομο με τα στοιχεία «Stephen Bourne». Στις 28 Ιουνίου ξεκίνησαν από τη Γουιάνα άλλα δύο κοντέινερ με σκραπ, με την κοκαΐνη να βρίσκεται στο εμπορευματοκιβώτιο ZIMU1112426.

Τα κοντέινερ έφθασαν στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου με το πλοίο «Zim Vancouver» και εκτελωνίστηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο 48χρονος από τη Γουιάνα έφθασε στην Ελλάδα μία μέρα νωρίτερα. Την ημέρα των συλλήψεων, στις 4 Σεπτεμβρίου, το πρώην μοντέλο πήγε σε ξενοδοχείο του Πειραιά όπου πήρε άλλον κατηγορούμενο, έναν 38χρονο από τη Γουιάνα με ολλανδικό διαβατήριο και στη συνέχεια παρουσία του insider πήγαν στην αποθήκη του Ασπροπύργου για να πάρουν τα ναρκωτικά μέσα από τα διαφορικά των φορτηγών. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο και ο 48χρονος από τη Γουιάνα σε ξενοδοχείο της Λ. Αλεξάνδρας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην μοντέλου και των δύο συνεργών του. Ο συνήγορος του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο: «Ο εντολέας μου έδωσε πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις στον κ. ανακριτή. Από την απολογία του διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος είναι ο "τελευταίος τροχός της αμάξης" και ότι φυσικά δεν είναι ούτε εγκέφαλος ούτε οργανωτής της διακίνησης των ναρκωτικών, όπως έως τώρα εφέρετο. Πιστεύω ότι η πορεία της ανακρίσεως θα ανακαλύψει και θα υποδείξει και θα βρει τους πραγματικούς εμπόρους και διακινητές».

 

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis