Πώς αφοπλίζουν οι αστυνομικοί τους βομβιστές αυτοκτονίας

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πώς αφοπλίζουν οι αστυνομικοί τους βομβιστές αυτοκτονίας

Το μέλλον των 10.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη της απομακρυσμένης συνάντησης των υπουργών Αμυνας της συμμαχίας αυτής της εβδομάδας.

Ηδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προγραμματισμένη αποχώρησή τους την 1η Μαΐου, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ταλιμπάν που υπεγράφη πέρυσι υπό την κυβέρνηση Τραμπ - αλλά τώρα αναθεωρείται από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Οι Ταλιμπάν επανέλαβαν τις τελευταίες ημέρες το αίτημά τους να φύγουν τα στρατεύματα από τη χώρα, αλλά πολλοί αναρωτιούνται εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης έχουν σταματήσει και η βία έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Μια πρόσφατη έκθεση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ προειδοποίησε για έναν εμφύλιο πόλεμο στο Αφγανιστάν εάν τα στρατεύματα φύγουν μέχρι την 1η Μαΐου. Υπάρχει όμως σαφής κίνδυνος ότι εάν παραμείνουν, τότε η βία των Ταλιμπάν θα αυξηθεί.

Η επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του BBC, Λάις Ντουσέ, είχε σπάνια πρόσβαση σε μια αστυνομική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι σκηνές είναι αποκαλυπτικές.

Πηγή: BBC

www.huffingtonpost.gr