Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:38 | 03/10/2017

Η επιτυχία από την αποτυχία είναι ένα τσιγάρο δρόμος, λένε πολλοί, ένα σκίρτημα του ανέμου, ένα στραβοπάτημα που γίνεται αντιληπτό, έναςλάθος ήχος την πιο ακατάλληλη στιγμή  και είναι αλήθεια πως η υπόθεση Λεμπιδάκη πήγε κι...ήλθε τόσες φορές που ο παράδεισος από την Κόλαση απείχαν όσο το Φραγκοκάστελλο από τη γέφυρα της Ζουρίδας!

Πολλές φορές είχαν φτάσει στην πηγή οι αστυνομικοί, αλλά δεν είχαν πιει...νερό στην πολύκροτη υπόθεση Λεμπιδάκη, μέχρι που χτες τα ξημερώματα έφτασαν στην απόλυτη αστυνομική επιτυχία: να βρουν σώο τον επιχειρηματία, να μην δοθούν λύτρα και να μην ανοίξει ούτε μύτη, ούτε από την πλευρά των απαγωγέων, ούτε από την πλευρά των αστυνομικών...το απόλυτο τζακ ποτ δηλαδή, που ονειρεύεται κάθε αστυνομικός να ζήσει αλλά που μόνον σε ταινίες, κι αυτές τις αμερικάνικες βλέπει συνήθως και που ποτέ δεν πιστεύει πως συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

[custom:google-ads]

Σε μια υπόθεση που αν κάτι πήγαινε στραβά, πολλοί θα στέλνονταν στη δημόσια πυρά, με πρώτους και καλύτερους αποστολείς  εκείνους που τρέχουν τώρα αν και αμέτοχοι να καρπωθούν την επιτυχία των άλλων!
Ωστόσο εργάστηκαν πολλοί και για πολύ: ξενύχτια, παρακολουθήσεις, τηλεφωνικές ακροάσεις και συσχετισμοί για να καταλήξει η αστυνομία στον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση έγινε στα Σφακιά, όπου πράγματι είχε μείνει για κάμποσο διάστημα ο Λεμπιδάκης. Μόνο που η αστυνομική επιχείρηση έγινε περίπου στο κρησφύγετο, καθώς όλα συγκλίνουν πως τους πλησίασαν τόσο αλλά..ξεγλίστρησαν μέσα από τα χέρια τους.

Οι απαγωγείς για μια ακόμα φορά στάθηκαν τυχεροί...αλλά για πόσο; Ήδη ένοιωθαν στον κόρφο τους τον αστυνομικό κλοιό και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Τότε η αστυνομική επιχείρηση, για να ρίξει "στάχτη" στα μάτια των απαγωγέων και όσων θα μπορούσαν άθελα τους να της προκαλέσουν κακό, βαφτίστηκε ως ανεπιτυχής έρευνα κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Και οι αστυνομικοί την αρχειοθέτησαν ξεκινώντας πάλι από την αρχή, όπως έκαναν πάμπολλες φορές σε αυτό τον 6μηνο μαραθώνιο.

Όμως είχαν πίστη, πείσμα, επιμονή κι υπομονή καθώς θεωρούσαν πως δεν μπορεί να είναι αλάνθαστοι και πως επειδή είχε πολυκαιρίσει η υπόθεση  θα γινόταν κάποιο λάθος που ίσως θα κόστιζε στους αδίστακτους εγκληματίες.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως μετά τα Σφακιά υπήρξε και άλλη μετακίνηση, πριν τη μοιραία για τους απαγωγείς μάντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Αυτός είναι ο αλεξιπτωτιστής που κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Δεν ήταν ο τελικός προορισμός του εκεί. Ωστόσο ήταν ο τελευταίος.

Την τελευταία βδομάδα φαίνεται πως κάποιες αφίξεις και κάποια περάσματα υπόπτων από την μάντρα ..."δέσανε " την αστυνομική επιχείρηση κι έπρεπε να ακροβολιστούν για μέρες, μέχρις ότου υπάρξει η σχετική απόφαση. Τέσσερις μέρες, κρυμμένοι πίσω από δένδρα και φυλωσιές, σκιές του εαυτού τους, καμμιά 15αριά έμπειροι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών αλλά και της Ασφάλειας Ηρακλείου έπαιξαν την αστυνομική...παρτίδα της ζωής τους!

Ακόμα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού το φθινοπωρινό του καιρού και οι δυνατές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Ρέθυμνο, υπήρξαν σύμμαχοι των απαγωγέων, ωστόσο η βεβαιότητα πως είχαν βρεθεί πριν την απόλυτη αποκάλυψη, το Ιερό Δισκοπότηρο των εγκληματιών, έκανε το μουσκίδι...ασήμαντη λεπτομέρεια!

Και το περασμένο Σαββατοκύριακο...ο κύβος ερρίφθη!

Η πιθανότητα είχε γίνει βεβαιότητα και απέμεναν μόνον οι αποφάσεις. Το δίλημμα αν θα γινόταν το ξημέρωμα ή με το πρώτο φως της ημέρας λύθηκε επιχειρησιακά και κάπως έτσι γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη! 

http://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/284546.jpg?mtime=20171002210647

http://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/284545.jpg?mtime=20171002210635

http://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/284545.jpg?mtime=20171002210635

http://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/284544.jpg?mtime=20171002210615

 www.cretalive.gr 

 

Πώς γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη!

 

Πώς γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη!

 

Πώς γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη!

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis