Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 14/03/2017

Όπως συχνά αναφέρουν πολλές ανεξάρτητες Αρχές και επιβεβαιώνουν με στοιχεία η Europol και το FBI, είναι δεδομένη η διασύνδεση της πειρατείας του λογισμικού με άλλες μορφές σοβαρών εγκληματών, αφού τροφοδοτεί με πολύ μεγάλα έσοδα έκνομες ενέργειες και παράνομα κυκλώματα. Η πειρατεία λογισμικού αποτελεί ετησίως για το οργανωμένο έγκλημα σε όλο τον κόσμο πηγή εσόδων πολλών δεκάδων δισ. ευρώ.

Εγκαθιστώντας ένα κλεψίτυπο πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για το οποίο πιθανότατα έχει πληρώσει κάποια λίγα ευρώ σε κάποιον μεσάζοντα, ο τελικός χρήστης μπορεί εν αγνοία του να τροφοδοτεί ένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ακόμη και ανθρώπων.

Παράλληλα, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα προσωπικά του δεδομένα. Η εγκατάσταση μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων συχνά περιλαμβάνει -χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει- κακόβουλο λογισμικό που ως στόχο έχει την υποκλοπή στοιχειών, τα οποία είτε βρίσκονται αποθηκευμένα, είτε εισάγονται στιγμιαία στον υπολογιστή. Έτσι, οι επίδοξοι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή και στα αρχεία του ανυποψίαστου χρηστή, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που υποκλέπτουν σε εγκλήματα πλαστοπροσωπίας, απατής και άλλα.

Η παράνομη διακίνηση λογισμικού έχει και οικονομικό-κοινωνικές προεκτάσεις. Περιορισμός της πειρατείας του λογισμικού́ κατά́ 10% στο σύνολο εκτιμάται ότι θα προσέθετε κεφάλαια 152 δισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία, 500.000 θέσεις εργασίας και 32 δισ. σε φόρους. Αν αυτά τα αναγάγουμε σε τοπικό επίπεδο, θα σήμαινε για την Ελλάδα σημαντικά κεφάλαια, περισσότερες θέσεις ειδικευμένης εργασίας και βεβαίως περισσότερα έσοδα για το κράτος.

Η εμπορική αξία των προγραμμάτων που εγκαθίστανται παράνομα κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε περισσότερα από 260 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis