Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 25/09/2018

Εναν ευφάνταστο τρόπο για να ψαρεύουν νέους πελάτες είχαν οι διακινητές ναρκωτικών στον Λαγανά Ζακύνθου, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο κυρίως τουρίστες.

Συγκεκριμένα οι 22 διακινητές ναρκωτικών που συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, προσέγγιζαν Βρετανούς τουρίστες καλώντας τους να παίξουν το παιχνίδι των πέναλτι βαρώντας συνέχεια σουτ.

Αυτό το αθώο παιχνίδι των πέναλτι ήταν το κόλπο της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών για να σπάσουν τον πάγο και να προσεγγίσουν τους υποψήφιους νεαρούς πελάτες που είχαν συρρεύσει κατά χιλιάδες στην περιοχή του Λαγανά.

Συνελήφθη σπέιρα 22 διακινητών ναρκωτικών στην Ζάκυνθο.

Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν καθημερινά σε μεγάλο αριθμό πελατών- χρηστών ναρκωτικές ουσίες όπως κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια.

Η διακίνηση πραγματοποιούνταν σε προκαθορισμένα σημεία, τα οποία επιλεγόταν με κριτήριο τη δυσπρόσιτη προσέγγισή τους από τις Αρχές (στενάκια, χωματόδρομοι, αδιέξοδοι δρόμοι κ.λπ.) και τη συνεπαγόμενη δυσχερή επιτήρηση τους.

Μάλιστα στις μεταξύ τους συνομιλίες οι διακινητές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, χρησιμοποιούσαν κώδικές λέξεις για να περιγράφουν τα ναρκωτικά. Ενδεικτικά:
για την ηρωίνη και την κοκαΐνη: «σουβλάκια», «πίτα», «μπουκάλια κρασί», «χαρτί», «μοσχάρι», «αρνί», «παρτίδα» και για την κάνναβη: «10αρικο», «20αρικο», «30αρι», «40αρι», «λάχανο», «σκούρο».

Προσέγγιζαν τα θύματά του με το γνωστό παιχνίδι των πέναλτι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες συνομιλίες, οι «παραγγελίες γινόταν «απροκάλυπτα» καθώς οι χρήστες ζητούσαν κατά περίπτωση: « lexotanil », « hipnosedon », «πρέζα», «μαύρο», «λευκό».

Να σημειωθεί πως για την εξάρθρωση της σπείρας, η αστυνομία έκανε έρευνες σε 25 σπίτια, όπου και εντόπισε ναρκωτικά, αναβολικές ουσίες, όπλα και χιλιάδες ευρώ.

Τα θύματά τους ήταν κυρίως Βρετανοί τουρίστες.

Η Εγκληματική ομάδα εκτός από την περιοχή του Λαγανά είχε απλώσει τα πλοκάμια της στον Πύργο και την Αθήνα. Μάλιστα για να μην τραβήξουν τη προσοχή της αστυνομίας διακινούσαν τα ναρκωτικά μπαίνοντας ως επιβάτες σε υπεραστικά λεωφορεία.

Για την διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν ευφάντατστους χαρακτηρισμούς όπως σουβλάκι, τζατζίκι κλπ.

Η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας μπήκε σε 25 σπίτια όπου βρήκε χρήματα και ναρκωτικά.

 

iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis