Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 05/06/2018

Για έναν μάχιμο αστυνομικό που αν και εκτός υπηρεσίας τα έβαλε με διαρρήκτες τα ξημερώματα του Σαββάτου και παρόλο τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, συνέλαβε έναν από τους δράστες στην περιοχή του Δάσους Χαΐδαρίου, ενημέρωσε αναγνώστρια με μήνυμά της, στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook.

Σύμφωνα με το μήνυμα, ο αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Δυτικής Αττικής, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε δύο διαρρήκτες οι οποίοι είχαν εισβάλει σε δύο μεζονέτες στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, τους καταδίωξε πηδώντας πάνω από μαντρότοιχους και κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν από τους δράστες.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Τ.Α Χαϊδαρίου και την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε αναβολή. Παράλληλα, όπως επισημαίνει η αυτόπτης μάρτυρας, ο αστυνομικός ενημέρωνε όλα τα κέντρα σχεδόν ταυτόχρονα με απίστευτο συντονισμό και έδινε σαφείς οδηγίες για την αναζήτησή του δεύτερου, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία η σύλληψή του.

[custom:google-ads]

Δεν γνωρίζουμε πως η αναγνώστης γνωρίζει τις πληροφορίες, αναφέρει η Αστυνομία στο facebook, ωστόσο, ο συλληφθείς με καταγωγή από τη Βουλγαρία  διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένος και εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ωστόσο από το Τ.Α. Χαϊδαρίου δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Η αναγνώστης της σελίδας της Αστυνομίας στο facebook, στο μήνυμά της εκφράζει και την εκτίμηση της για τον αστυνομικό που με αυτοθυσία και παρά τον τραυματισμό του, κάταγμα το πόδι του, συνέχισε να καταδιώκει τους δράστες και τονίζει μεταξύ άλλων, ότι τέτοιες προσπάθειες αξίζει να αναγνωρίζονται και να γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους, εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

Τι λέει η αυτόπτης μάρτυρας για το επεισόδιο:

«Ημουν αυτόπτης μάρτυρας σε ένα περιστατικό που συνέβη δίπλα ακριβώς από το σπίτι μου και εκ των προτέρων θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε ένα νέο αστυνομικό που αν και ήταν εκτός υπηρεσίας με κίνδυνο τη ζωή στου έσωσε δυο περιουσίες και ποιος ξέρει πόσες ακόμα ! Δυστυχώς η ευτυχώς προστέθηκα και εγώ στον μακρύ κατάλογο «Αυτόπτων μαρτύρων» στην εγκληματικότητα που μαστίζει τις μέρες μας.

Λέω δυστυχώς, γιατί τις εικόνες αυτές που είδα θα τις βλέπω χρόνια στο μυαλό μου και θα κλειδώνω τις πόρτες του σπιτιού μου καλύτερα , και ευτυχώς γιατί κατάλαβα πως υπάρχει ελπίδα γί αυτη τη χώρα και για τους πολίτες και είναι τα παιδιά της Αστυνομίας που κινδυνεύουν για εμάς νύχτα μέρα . Πριν δυο ημέρες καθόμουν οικογενειακά στην βεράντα του σπιτιού μου στο Δ. Χαιδαριου, όχι πολύ αργά λίγο πριν τις 12 το βράδυ , ξαφνικά ακούω και βλέπω δυο άντρες να τρέχουν από σπίτι σε σπίτι πάνω σε κάτι στενές μάντρες και μέσα από αυλές,φωνές πολλές , σταμάτησαν τότε στην αυλή μας κρύφτηκαν και πίσω τους ακριβώς ένα άτομο ψηλό να τους κυνηγάει μόνος του με έναν φακό φωνάζοντας Ασφάλεια σταματήστε..., πέσε κάτω..... , και μιλούσε στο κινητό του με έντονη φωνή «κάποιοι να πάνε από κάποιους δρόμους» τους φώναζε συνέχεια τα χέρια ψηλά να σας βλέπω .... και ξαφνικά γίνονται ένα κουβάρι και πέφτουν στο εμπρός οικόπεδο , , τα σκυλιά μου είχαν λυσσάξει στην αυλή , ο άντρας μου άναψε όλα τα φώτα και τότε είδαμε κάποιον να παλεύει ξυπόλητος με τον έναν και ο άλλος να πετάει πράγματα και πέτρες και να φεύγει τρέχοντας πάνω από κάτι κάγκελα .. όλα έγιναν πολύ γρήγορα ... τελικά αφού τον έβαλε κάτω ο ψηλός ,με σκηνές σαν να βλέπω αμερικανική ταινία στην τηλεόραση, ήρθε όλη η ελληνική αστυνομία, παντού μηχανές αμάξια πανικός ... τους φώναζε το παιδί: εδώ στο οικόπεδο ,γιατί δεν τον έβλεπαν ,έχει πολλά χόρτα και μετά οι αστυνομικοί του έδωσαν χειροπέδες και του τις φόρεσε και τον πήραν με το αυτοκίνητο ... τελικά μάθαμε, ότι αυτό που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας ότι είδαμε, ήταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας από την ασφάλεια που μένει στην περιοχή και κατάλαβε ότι κάτι γίνετε και κυνηγούσε με τόσο θάρρος δυο διαρρήκτες μόνος του . Αν δείτε από που πηδούσαν θα τρομάξετε. Πραγματικά όλοι είχαν βγει στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν, του φώναζαν μπράβο αδερφέ μας, συγχαρητήρια ... μπράβο σ´ευχαριστούμε, Ηρωας ,και τώρα που το σκέφτομαι πραματικά είναι! Οι άλλοι αστυνομικοί τον ρωτούσαν αν είναι καλά , Νομίζω ήταν τραυματισμένος στα πόδια κ έτρεχαν αίματα αλλά αυτός τους άφησε τον δράστη στους συναδέλφους του και απλά έφυγε ψάχνοντας με άλλους δυο με στολή τον δεύτερο δράστη ..

Πραγματικά μπράβο σε αυτόν τον Άνθρωπο, έσωσε τις περιουσίες μας ! Κατάλαβα πολύ καλά ότι τα πράγματα εκεί έξω είναι πολύ επικίνδυνα, έστω και σε μια τόσο καλά φυλασσόμενη περιοχή σαν το Δάσος. Αν όλη η αστυνομία είναι έτσι πραγματικά σας το λέω ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της .. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και ελπίζουμε να είναι καλά στην υγεία του . Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.»


Πηγή: iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis