Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 07/04/2019

Ως κάτοικοι ή επισκέπτες της πόλης της Θεσσαλονίκης, γινόμαστε σε σχεδόν καθημερινή βάση μάρτυρες κυκλοφοριακού χάους εξαιτίας διαφόρων εκδηλώσεων, πορειών ή συγκεντρώσεων κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων, κινημάτων, λήψης μέτρων ασφαλείας για μετακινούμενα πολιτειακά στελέχη. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: εφιαλτική κυκλοφοριακή συμφόρηση, απροσπέλαστο κέντρο της πόλης, ταλαιπωρία των πολιτών, μη ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Η Αστυνομία σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναλαμβάνει –ταυτόχρονα με την ευθύνη της περιφρούρησης– και την δύσκολη προσπάθεια για την ομαλοποίηση της κυκλοφοριακής κατάστασης, με εκτροπή της πορείας των οχημάτων, μεταφέροντας όμως ταυτόχρονα το πρόβλημα περιφερειακά του Κέντρου.

Υπάρχουν όμως λύσεις για την επίλυσητου σοβαρού αυτού προβλήματος;

Η παράταξη του Νίκου Ταχιάου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ» με ρεαλιστικές παρεμβάσεις και στοχεύοντας:

▶ στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης

▶ στην βελτίωση της αισθητικής εικόνας και της λειτουργικότητας της αγοράς

▶ στην εξασφάλιση άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών

Προτείνει:

▶ Σε κάθε περίπτωση η άσκηση του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» από τους διαδηλωτές, πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που να μην παρακωλύονται οι υπόλοιποι πολίτες στην άσκηση των δικών τους δικαιωμάτων.

▶ Την συνεργασία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

▶ Την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών για λήψη μέτρων, ειδικά για διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις.

▶ Να επιλέγονται ιδιαίτεροι χώροι για εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις.

▶ Να καλύπτονται, κατά τις πορείες το μισό κατάστρωμα του δρόμου ή έστω μόνο τα πεζοδρόμια, ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών, ώστε να μην εμποδίζεται η πρόσβαση και η διέλευση από το κέντρο.

▶ Να ενημερώνονται έγκαιρα οι πολίτες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να παροτρύνονται για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα φιλικό κυκλοφοριακό περιβάλλον για να ζούμε σε μια πόλη, όπως αξίζει στους κατοίκους της και στους επισκέπτες.

* Ο Γ. Χατζίκος είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Ν. Ταχιάου 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis