Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 22/10/2020

Ακόμα κι αν περιορίσετε την υγρασία στην οποία εκτίθεται η καφετιέρα σας, θα πρέπει να την καθαρίζετε τακτικά, αν απολαμβάνετε μια ζεστή κούπα καφέ κάθε πρωί.

Δείτε παρακάτω τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, λοιπόν, για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας με τον σωστό τρόπο.

Αδειάστε το φίλτρο και καθαρίστε το

Γνωρίζατε ότι μόλις ετοιμαστεί ο καφές σας πρέπει να πετάτε το φίλτρο αμέσως και να μην αφήνετε στην καφετιέρα τους αλεσμένους κόκκους καφέ; Κάθε φορά, λοιπόν, που σερβίρετε τον καφέ σας στην κούπα, αυτομάτως αδειάστε το φίλτρο και ξεπλύντε το με λίγο τρεχούμενο νερό.

Φτιάξτε ένα σπιτικό διάλυμα καθαρισμού

Ανακατέψτε ένα μέρος νερού με ένα μέρος ξύδι, κατά προτίμηση λευκό. Για να γεμίσετε, τουλάχιστον, την μισή καράφα θα χρειαστείτε αρκετή ποσότητα, οπότε χρησιμοποιήστε την ως μετρητή.

Ρίξτε το διάλυμα στην καφετιέρα

Ρίξτε προσεκτικά το διάλυμα που παρασκευάσετε στον θάλαμο νερού της καφετιέρας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτείτε όλη την χωρητικότητά του.

Εκτελέστε έναν μισό κύκλο παραγωγής καφέ

Ξεκινήστε έναν κύκλο παρασκευής καφέ με το διάλυμα που ρίξατε στην καφετιέρα. Στο μέσον περίπου απενεργοποιήστε τη μηχανή του καφέ και στη συνέχεια ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για μια ώρα, αφήνοντας το διάλυμα στην καράφα να κάνει την δουλειά του.

Εκτελέστε τον υπόλοιπο κύκλο παραγωγής καφέ

Όταν χτυπήσει το χρονόμετρό σας ενεργοποιήστε και πάλι την καφετιέρα και αφήστε την να ολοκληρώσει τον κύκλο παραγωγής καφέ.

Εκτελέστε έναν νέο κύκλο μόνο με νερό

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος παρασκευής, πετάξτε το διάλυμα καθαρισμού και προσθέστε φρέσκο νερό στο θάλαμο, χωρίς ξύδι. Εκτελέστε έναν δεύτερο κύκλο παρασκευής με τον ίδιο τρόπο, επαναλαμβάνοντας δύο φορές. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το μηχάνημά σας να κρυώσει μεταξύ των κύκλων παρασκευής καφέ.

Καθαρίστε το εξωτερικό και την καράφα

Αφού σκουπίσετε το εξωτερικό της καφετιέρας σας με ένα καθαρό πανί, πλύνετε την καράφα και φιλτράρετε το καλάθι με ζεστό, σαπουνόνερο. Τέλος, επανασυναρμολογήστε το μηχάνημα μόλις στεγνώσουν όλα τα μέρη!

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis