Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 17/01/2017

Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από την Κωνσταντινούπολη ο μακελάρης του Ρέινα, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, σε διαμέρισμα της Πόλης.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποβ (Abdulkadir Masharipov) παρακολουθείτο τις ώρες που προηγήθηκαν της σύλληψής του. Είχε εντοπιστεί στο διαμέρισμα της περιοχής Σιλιβρι (Silivri) στις 15 Ιανουαρίου.

Ο φερόμενος ως δράστης ζούσε στο διαμέρισμα μαζί με τρεις γυναίκες – για αντιπερισπασμό- και τον ανήλικο γιο του, τον οποίο είχε απαγάγει από τη γυναίκα του. Η σύζυγος του Μασαρίποβ δήλωσε άγνοια στις τουρκικές Αρχές για τις σχέσεις και την εμπλοκή του άνδρα της στο φερόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη βρέθηκαν και 150.000 δολάρια και σύμφωνα με τις Αρχές, το ποσό του είχε χορηγηθεί λόγω του ότι ήταν στο στόχαστρο της Αστυνομίας κι έτσι δεν μπορούσε να κινηθεί άνετα.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης κυκλοφορούσε στην Κωνσταντινούπολη όλο το διάστημα από το βράδυ του μακελειού μέχρι χθες και δεν είχε απομακρυνθεί καθόλου από την πόλη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, ο συλληφθείς φέρεται να έκανε την επίθεση στο Ρέινα ως επαγγελματίας με ανάμειξη σε οργάνωση.

Συνολικά στην επιχείρηση για τη σύλληψή του Μασαρίποφ στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία, τον πατούν με το κεφάλι στο πάτωμα.

Ο Μασαρίποβ κατηγορείται ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σκότωσε 39 ανθρώπους και τραυμάτισε 65, όταν εισέβαλε σε πολυτελές κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο συχνάζει η υψηλή κοινωνία της περιοχής.

Μετά το μακελειό, το οποίο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το έκανε μόνος του ή αν είχε συνεργούς, πήγε στο σπίτι του στο Zeytinbury, άρπαξε τον γιο του κι έφυγε.

Παρών στη σύλληψή του ήταν και ο 4χρονος γιος του, με πηγές να ζητούν την ανάκριση και του παιδιού.

Μετά τη σύλληψή του ο μακελάρης του Ρέινα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους και εξετάσεις.

Σήμερα αναμένεται επίσημη ενημέρωση των Αρχών για τις έρευνες σχετικά με τη σύλληψη.

 

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis