Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 16/02/2015

Οι χρήστες που καπνίζουν κάνναβη και μάλιστα στην πιο ισχυρή μορφή της, έχουν πιθανότητα να παρουσιάσουν κάποιου είδους ψύχωση, όπως ψευδαισθήσεις ή παραισθήσεις κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην χρήση κάνναβης και σχιζοφρένειας ή διπολικής διαταραχής παρουσιάστηκε σε μια νέα μελέτη του King College of London, η οποία είχε διάρκεια αρκετών ετών και διεξήχθη σε ένα δείγμα 780 ατόμων, από τους οποίους οι 410, ηλικίας 18 έως 65 ετών, ήταν χρήστες κάνναβης με ψυχιατρικά προβλήματα και βρίσκονταν για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική στο νότιο Λονδίνο.

Τα υπόλοιπα 370 άτομα ήταν της ίδιας ηλικίας και υγιή και κατοικούσαν στην ίδια περιοχή. Η επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, γιατρός Μάρτα ντι Φόρτι, μίλησε για τα αποτελέσματα της έρευνας σε βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες στην μελέτη κάπνιζαν κάνναβη παρουσίασαν ψυχωτικές καταστάσεις τρεις φορές περισσότερο από εκείνους που δεν έκαναν χρήση του ναρκωτικού.

Η ίδια υποστήριξε ότι όσοι έκαναν χρήση χασίς - ηπιότερο ναρκωτικό από την κάνναβη - δεν κινδύνευαν να παρουσιάσουν ψυχώσεις ενώ ο κίνδυνος για σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή στους χρήστες της κάνναβης έχει άμεση σχέση με την συχνότητα της χρήσης σε συνδυασμό με το πόσο ισχυρό είναι το είδος της κάνναβης που καπνίζουν. Η ίδια ανέφερε ότι η καθημερινή χρήση κάνναβης αυξάνει πέντε φορές την πιθανότητα εμφάνισης ψυχώσεων στους χρήστες.

Μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων της μελέτης εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι εξαιτίας των σοβαρών παρενεργειών που προκαλεί το ναρκωτικό στους χρήστες είναι  παράνομο στη χώρα.

Η γιατρός Ντι Φόρτι δήλωσε ότι η κάνναβη είναι το ναρκωτικό που μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα στη Βρετανία και συχνά παράγεται και στη χώρα, η ίδια είπε ότι η κάνναβη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα made in England προϊόν.

Πηγή:thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis