Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 05/01/2015

Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στο έγκριτο agioritikovima.gr ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές και ούτε οι "Ρίζες", ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα κατεβάσει συνδυασμούς, μιλά για την Εκκλησία, το Αγιο Ορος, την σχέση του με την Ορθοδοξία, την ΝΔ και το νέο πολιτικό σχηματισμό που διεκδικεί τον δεξιό χώρο που έμεινε ...ορφανός!

Στις επαναληπτικές εκλογές, του Μαρτίου, εάν προκύψουν, θα συμμετάσχουν οι "Ρίζες"

Όποιος πιστεύει στην Ορθοδοξία και την Ελλάδα ας ακούσει το κάλεσμα μας, διαμηνύει μέσα από το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΙΚΟ ΒΗΜΑ ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και συνιδρυτής της κομματικής παράταξης ΡΙΖΕΣ , Π. Μπαλτάκος σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη όπου επισημαίνει ΄΄ Σκοπός μας είναι να υποκαταστήσουμε, μεσοπρόθεσμα, την Ν.Δ., περιορίζοντας στην στον κεντρώο χώρο.Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν αμιγώς δεξιά κόμματα, γιατί όχι και στην Ελλάδα; '' Επίσης, διευκρινίζει ότι οι ΡΙΖΕΣ θα συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές του Μαρτίου εάν τελικά προκύψουν.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει την στενή σχέση του κόμματος του με παραδοσιακά μέρη του εκλογικού σώματος , ΄΄ είμαστε κοντά στις 'Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και την Εκκλησία. Έχουν δόγμα, έχουν ιεραρχία, πειθαρχία, πίστη και σκοπό'', εξηγεί. .

Ο κ. Μπαλτάκος μιλά για τον σκοπό της νέας πολιτιικής του κίνησης και ξεκαθαρίζει ότι '' Δεν μας ενδιαφέρει ο πρόσκαιρος πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά η δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού με μακροχρόνια προοπτική και στέρεες ιδεολογικές βάσεις. Γι' αυτό προσωπική μου άποψη είναι ότι η ηγεσία θα πρέπει στην αρχή να είναι συλλογική και να εξειδικευθεί στην συνέχεια, για να τονίσουμε έτσι τον ιδεολογικό χαρακτήρα του κόμματος και την αποφυγή δημιουργίας προσωποπαγών χαρακτηριστικών''.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνει τις στενές σχέσεις που διατηρεί με πολλούς Ιεράρχες, γέροντες(εντός και εκτός Αγίου Ορους) και γερόντισες που του δώσανε την ευλογία να προχωρήσει σε αυτή την πολιτική κίσνηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, κ. Δαμιανός και ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έχουν δηλώσει δημόσια την στήριξή τους στη νέα πολιτική παράταξη.

Πηγή:spirospero.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis