Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 24/03/2020

Ανάρτηση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ κ. Παναγιώτη Χαρέλα στη σελίδα του στο facebook 

Να πάμε λίγο πίσω. Είναι απαραίτητο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοινώνει πως οι τουρκικές δυνάμεις στρατοχωροφυλακής και στρατού, θα απομακρυνθούν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ώστε τα κύματα των μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα άμεσα οχυρώθηκε και σταμάτησε με ήπια μέσα τις κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές, σε έναν τιτάνιο αγώνα να κρατηθούν τα 200χλμ και πλέον, στον Έβρο κλειστά.

Οι υποψίες μας πως οι ροές αυτές είναι κατευθυνόμενες και υποστηρίζονται από πίσω από τις τουρκικές δυνάμεις, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν.

Η υποστήριξη της Ευρώπης στην προσπάθεια μας ήταν άμεση και έμπρακτη. Γρήγορα στάθηκαν δίπλα μας στην πρώτη γραμμή, πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως Κύπρος, Αυστρία, Πολωνία αλλά και ο frontex, αποδεικνύοντας πως τα σύνορα της Χώρας μας, είναι και Ευρωπαϊκά.

Από απέναντι, γρήγορα απέσυραν δημοσιογραφικά πρακτορεία που από την πρώτη ημέρα οι ίδιοι είχαν φωνάξει για να δείξουν πως πέφτουν τα σύνορα της Ελλάδας !.

Επίσης απομακρύνουν και τα γυναικόπαιδα των μεταναστών , μεταφέροντας παρακρατικούς και αποφυλακίζοντας αλλοδαπούς για να έρθουν και να σπάσουν τα σύνορα.

Σήμερα, απροκάλυπτα πλέον, οι τουρκικές δυνάμεις όπως φαίνεται και στο βίντεο, θέλουν να μας αποδείξουν πως μπορούν και αυτοί να ρίχνουν χημικά ! Το σκοπό δεν μας είπαν όμως. Απειλούνται ; Αμύνονται ; Θίγονται ;

Όχι. Είναι η κλιμάκωση της έντασης που επιδιώκουν αφού δεν τα κατάφεραν ως τώρα.

Εμείς, όλα τα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούμε μαζί με τους συναδέλφους μας από τις δυνάμεις του στρατού, παραμένουμε μπροστά, χωρίς να απαντάμε στις προκλήσεις, υπερασπιζόμενοι τα σύνορα μας, μαζί με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν μπορεί να μην καταγραφεί όμως και η υποστήριξη όλων των Ελλήνων, ολόκληρου του Ελληνισμού που μας συμπαραστέκεται ακόμη και σήμερα με κάθε τρόπο. Από τις αυγόφετες που μας φέρνουν οι γιαγιάδες των χωριών εδώ, έως και την μακρινή Αυστραλία και Αμερική από τους ομογενείς μας, που μας στέλνουν οτιδήποτε μπορούν σε βοήθεια και εξοπλισμό.

Η αγάπη σας, μας δυναμώνει !

Έβρος 24/3

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμα για παραβάσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis