Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 18/12/2019

Δύο άνδρες συνελήφθησαν για την επίθεση με πτυσσόμενες σκάλες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, αλλά και εμβολισμό οχήματος της Αντιτρομοκρατικής. 

Οι δύο τους, ηλικίας 36 και 35 χρόνων αντίστοιχα, είχαν νοικιάσει τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους δίνοντας τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών «αχυρανθρώπων». Συνελήφθησαν από στελέχη της ειδικής υπηρεσίας, ενώ εμπλέκονται τουλάχιστον 13 ακόμα στην επίθεση. 

Ο ένας εργάζεται σε εταιρείες πληροφορικής και φέρεται σύμφωνα με αστυνομικούς ισχυρισμούς να σχετίζεται με την διαχείριση αντιεξουσιαστικού ιστοτόπου, ενώ ο δεύτερος εργάζεται σε διάφορα καταστήματα. Και οι δύο δεν είναι σεσημασμένοι, ωστόσο οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως έδιναν τακτικό «παρών» στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, η οποία εκκενώθηκε χθες, από την οποία στο παρελθόν εκδηλώνοντας επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε γραφεία του ακροδεξιού μορφώματος στα βόρεια προάστια.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επεξεργάστηκαν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην πορεία που ακολούθησαν τα νοικιασμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά την επίθεση, όπου οι δράστες πετούσαν… 3καρφα για να σταματήσουν το αστυνομικό όχημα. Από τις πινακίδες κυκλοφορίας έφθασαν στην εταιρεία ενοικίασης και από εκεί στους δύο «ενοικιαστές».

Οι δύο άνδρες συμμετείχαν στην επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, και στα γραφεία της στο Μενίδι στις 23 Μαΐου 2019. Στην δεύτερη περίπτωση ανέλαβε την ευθύνη η ονομασία «Ταξιαρχία Ντουρρούτι». Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες.

Συγκεκριμένα στα γραφεία της Χρυσής Αυγή στη Λ. Μεσογείων στις 31 Ιουλίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας», επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, στον Ασπρόπυργο Αττικής, στις 14 Ιουνίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν», σε οχήματα μέλους της Χρυσής Αυγής στην Πετρούπολη στις 17 Οκτωβρίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» και επίθεση σε βάρος γραφείων στον Ασπρόπυργο στις 11 Φεβρουαρίου 2019 με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάσυρση δεδομένων και ερευνητικής αξιοποίησής τους.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis