Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 08/01/2017

Άγνωστοι εισέβαλαν στα ΚΕΠ Νεάπολης προκάλεσαν φθορες και πυρπόλησαν υπηρεσιακό δημοτικό όχημα του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή των Θεοφανείων, με ομάδα διαρρηκτών να εισβάλουν στο δημοτικό κατάστημα παραβιάζοντας κούφωμα παραθύρου (τζαμαρία) από την πλάγια πλευρά του κτιρίου, για να επανέλθουν το βράδυ της επόμενης ημέρας (Παρασκευή με ξημέρωμα Σαββάτου) και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η έκταση του βανδαλισμού διαπιστώθηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών, και τοπικό αντιδήμαρχο Νεάπολης, Δημήτρη Ζιγκερίδη όταν προσήλθε στο κτίριο χθες το απόγευμα μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας, η οποία ενημερώθηκε από περίοικο που είδε να λείπει το παράθυρο.

'Οπως αναφέρεται χαρακτηριστηκά στην ανακοίνωση του δήμου''Να σημειωθεί ότι και η ίδια η αστυνομική Αρχή αγνοούσε το γεγονός της διάρρηξης, την οποία διαπίστωσε όταν άνδρες της Ασφάλειας έφθασαν (χθες νωρίς το βράδυ της Παρασκευής) στο κτίριο μετά την ειδοποίησή τους από τον κ.Ζιγκερίδη, ενώ ειδοποιήθηκε και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που κατέφθασε αμέσως και είχε άμεση επικοινωνία με τον διοικητή της Ασφάλειας.''

Η «ακτινογραφία» του χώρου ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με λήψη αποτυπωμάτων από τους άνδρες της Ασφάλειας, ενώ στη συνέχεια από τον αντιδήμαρχο υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Από το ισόγειο   του κτιρίου εισέβαλαν καταστρέφοντας τα γραφεία του ΚΕΠ, σπάζοντας την πόρτα, παραβίασαν όλα τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού έγγραφα και φακέλους.

Η επίθεσή τους συνεχίστηκε και στους άλλους τρεις ορόφους, παίρνοντας στη σειρά όλα τα γραφεία στα οποία εισέβαλαν σπάζοντας τις πόρτες, όπου άδειασαν τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού την καταστροφή. 

Στο γραφείο του δημάρχου και αντιδημάρχου, στο οποίο εισέβαλαν ξηλώνοντας το κούφωμα της πόρτας και μετατρέποντάς το σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Παντού πεταμένα χαρτιά και φάκελοι, καρέκλες πεσμένες και «αναστατωμένοι» οι καναπέδες, παραβιασμένες οι προθήκες όπου φυλάσσονταν τιμητικές πλακέτες, δώρα και ενθύμια

Συνολικά αφαιρέθηκε μια τηλεόραση, τρεις φορητοί υπολογιστές, τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας προτζέκτορας και μια κεντρική μονάδα Η/Υ. Κι αυτά είναι τα πρώτα ελάχιστα αντικείμενα που μπόρεσαν να καταμετρηθούν, καθώς για την ακριβή καταγραφή των ζημιών και των ελλείψεων θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος από τους εργαζόμενους.


Πυρπόληση Ι.Χ.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα , όταν «άγνωστοι» περιέλουσαν όχημα του δήμου με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν. Αυτό συνέβη στην οδό Φερρών, σε μια πυκνοδομημένη περιοχή στο Τομέα Έβρου (πάρκο Ελπίδος), με άμεσο κίνδυνο να προκληθούν γενικότερες καταστροφές.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε με ασφάλεια. Κι αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι η πλήρης απουσία και η πλήρης διάλυση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας της περιοχής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Όπως ανέφερε, «τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται κατά των συμπολιτών μας, αλλά και στα δημαρχεία, και στα ΚΑΠΗ, και στα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς, συνιστούν μια απαράδεκτη κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αποδεκατισμός στα Α.Τ. και Τ.Α., που έπρεπε να διαθέτουν επαρκή προσωπικό, που κι αυτό καθημερινά αποσπάται σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της δράσης τους. Ο αριθμός των υπηρετούντων δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών των Τμημάτων, πόσο μάλλον για την αστυνόμευση της περιοχής».

Δείτε τις φωτογραφίες:













 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis