Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:11 | 25/06/2015

Ένα απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής βίας κατήγγειλαν Πακιστανοί εργαζόμενοι σε χωράφια του Μαραθώνα.

Μάλιστα οι άνθρωποι κατέφυγαν στο Τμήμα ρατσιστικής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας ουσιαστικά προστασία αφού όχι μόνο δέχτηκαν απειλές αλλά είδαν και τη δική τους σοδειά να καταστρέφεται!

Το θέμα ξεκίνησε όταν ένας αριθμός Πακιστανών εργατών οι οποίοι δούλευαν για μια ολόκληρη δεκαετία στα χωράφια συγκεκριμένου παραγωγού αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Έτσι με τις οικονομίες τους ενοικίασαν μια έκταση 25 στρεμμάτων την οποία άρχισαν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους λαχανικά.

Αυτό όμως δεν άρεσε στον συγκεκριμένο παραγωγό και γι’ αυτό με το μεγάλο τζιπ του εισέβαλλε στο χωράφι και με τις ρόδες του κατάστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς, λίγο πριν αυτά μαζευτούν και διατεθούν στην αγορά, προκαλώντας ζημιά ύψους 30.000 ευρώ.

Σα να μην έφτανε αυτό όπως κατήγγειλαν οι Πακιστανοί τόσο στην αστυνομία όσο και στο ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»), ο ίδιος παραγωγός έκανε έφοδο στο σπίτι όπου διαμένουν και χαστούκισε έναν συγκεκριμένο.

«Άρχισε να φωνάζει, είστε όλοι σκουπίδια. Σας έχω πει εδώ και δύο εβδομάδες να φύγετε. Πάρτε τις φρέζες σας και φύγετε. Τι νομίζετε ότι θα μου κάνετε όλοι εσείς Ινδοί και Πακιστανοί που δουλεύετε εδώ; Σας γράφω όλους στα @@@….μου», φέρεται να είπε.

Και παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ο συγκεκριμένος παράγωγός επανήλθε και συνέχισε τις απειλές και τις ύβρεις του.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι πώς σκοπεύει η ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει προκύψει και το οποίο ενοχλεί το σύνολο των πολιτών του Μαραθώνα οι οποίοι έχουν άριστες σχέσεις με τους Πακιστανούς που ουδέποτε έχουν προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στους γηγενείς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην περιοχή του Μαραθώνα - τα περιβόλια του οποίου τροφοδοτούν με φρέσκα λαχανικά ολόκληρη την Αθήνα –εργάζονται περισσότεροι από 3.000 αλλοδαποί – στην πλειονότητά τους Πακιστανοί και Ινδοί.

Μάλιστα παλαιότερα είχαν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν υπό άσχημες συνθήκες (από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου) με μεροκάματα της τάξης των 25 ευρώ ενώ ζούσαν σε άθλια παραπήγματα από νάιλον και τσίγκο, συνήθως μέσα ή δίπλα στα περιβόλια.

Και βέβαια τώρα που ύστερα από τόσα χρόνια κοπιαστικής και σκληρής δουλειάς αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, αυτό φαίνεται να μην αρέσει στους ελάχιστους οι οποίοι όμως με τις πράξεις τους δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής!

 

 
http://www.notioanatolika.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis