Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 15/05/2017

Τρεις νέες επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Oι δράστες επιτέθηκαν αργά το βράδυ σε δύο σπίτια, όπου διαμένουν Πακιστανοί και προκάλεσαν φθορές. Αργότερα, στη 1:00, επιτέθηκαν σε Πακιστανό, που διαμένει σε εργοστάσιο του Ασπροπύργου. O 44χρονος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Θριάσιο. 

Τα τάγματα που εξαπολύουν επιθέσεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΕΡΦΑ, ύστερα από τις επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες προς τους διαδηλωτές το βράδυ του Σαββάτου, η ομάδα επιχείρησε την Κυριακή να εξαπολύσει ρατσιστικό πογκρόμ κατά των Πακιστανών.  Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι και αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα την ώρα που εργάζονταν στο χωράφι ή περπατούσαν στο δρόμο, γίνονται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν προσπαθεί να εμποδίσει και να σταματήσει τη ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο, αλλά δίνει την εντύπωση ότι παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προχώρησε σε προσαγωγές για τις επιθέσεις εναντίον της αντιρατσιστικής κινητοποίησης το Σάββατο, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε αφήσει ελεύθερους τους δράστες, υποχωρώντας στις εκκλήσεις των οικείων τους, λίγη ώρα μετά από ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανών σε χωράφι.

Για τα τελευταία γεγονότα στον Ασπρόπυργο, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας δίνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα (Δευτέρα) στις 14:00 έξω από τη ΓΑΔΑ (λεωφόρος Αλεξάνδρας 173).

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis