Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 01/10/2017

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε διάγγελμά του  δήλωσε ότι δεν υφίσταται δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης για την Καταλονία και διαβεβαίωσε ότι «το κράτος δικαίου εξακολουθεί να λειτουργεί». 

«Πάντα πίστευα ότι η κύρια υποχρέωσή μου είναι να τηρήσω το νόμο και να διασφαλίσω ότι θα είναι σεβαστός» πρόσθεσε και συνεχίζοντας είπε: «Οι περισσότεροι Καταλανοί έχουν αποδείξει ότι είναι άνθρωποι που τηρούν νόμους με την πιο ευγενική έννοια της λέξης. Σε όλη την κοινή ιστορία μας, οι Ισπανοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις πιο οδυνηρές διαφορές και δυσκολίες που φαινόταν ανυπέρβλητες. Είμαστε ένα παράδειγμα για τον κόσμο. Σήμερα, η δημοκρατία έχει επικρατήσει επειδή το σύνταγμα έχει επικρατήσει.

[custom:google-ads]

Έχουμε κάνει ό, τι έπρεπε να κάνουμε. Είμαστε η κυβέρνηση της Ισπανίας και είμαι ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης και ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί. Έχουμε εκπληρώσει την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου. Έχουμε ενεργήσει στο πλαίσιο του νόμου, και μόνο μέσα στο νόμο. Και έχει αποδειχθεί ότι το κράτος δικαίου μας έχει τα μέσα να αμυνθεί από μια τόσο σοβαρή επίθεση.

Σήμερα, όλοι έχουμε λόγους να εμπιστευόμαστε τη δημοκρατία. Έχει αποτύχει μια διαδικασία που απλώς χρησίμευε για να σπείρει τη διαίρεση, να δημιουργεί αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών, να προκαλεί αναταραχές στο δρόμο και να προκαλεί ανεπιθύμητες καταστάσεις. Χρησίμευσε μόνο για να βλάψει σοβαρά την κοινωνική μας γαλήνη».

Διαβάστε περισσότερα στο eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis