Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 17/04/2021

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Όπως έκαναν γνωστό οι αρμόδιες αρχές, χορηγήθηκαν 347.279 δόσεις σκευασμάτων κατά του covid 19. Στόχος της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, είναι, μέχρι τα τέλη Απριλίου, να μπορέσουν να χορηγούνται τουλάχιστο 500.000 δόσεις την ημέρα.

Οι πολίτες άνω των 80 ετών που έως τώρα έχουν λάβει και τις δυο δόσεις είναι το 45,19% του συνόλου. Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο 83,8%.Τα αντίστοιχα ποσοστά, στους πολίτες ηλικίας 70 με 79 ετών, είναι 3,4% και 30,15%. Στοιχεία από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ότι η εκστρατεία εμβολιασμού πρέπει να επιταχυνθεί.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να εκδώσει ένα πιστοποιητικό ελεύθερης κυκλοφορίας, με το οποίο θα μπορεί, κανείς, να κινείται σε όλες τις περιφέρειες και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους όπου θα διοργανώνονται δημόσιες συζητήσεις, προβολές, αγώνες ποδοσφαίρου και άλλα γεγονότα.

Το πιστοποιητικό, αυτό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα εκδώσουν τα ιταλικά ταχυδρομεία, σε ψηφιακή μορφή. Θα δικαιούνται να το ζητούν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όσοι νόσησαν στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών και οι πολίτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, εντός των 48 ωρών πριν την έκδοσή του.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως ότου εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή, θα γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά τυπωμένα σε χαρτί, ενώ η πρόθεση είναι να μπορέσουν να κάνουν χρήση του πάσου εσωτερικής μετακίνησης, και οι πολίτες που θα φτάνουν από το εξωτερικό.



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis