Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 15/06/2020
Η Δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο London Breed ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα σχέδιο μεταρρύθμισης της αστυνομίας που περιλαμβάνει την μη ανταπόκριση των αστυνομικών σε κλήσεις για μη εγκληματικές δραστηριότητες στο εξής.

[custom:google-ads]

Σε τέτοιες κλήσεις, η Breed θέλει η αστυνομία να αντικατασταθεί από εκπαιδευμένους και μη οπλισμένους επαγγελματίες που θα είναι κατάλληλοι για να χειρίζονται καταστάσεις όπως διαφορές γειτόνων ή παρεμβάσεις σε σχέση με περιστατικά που αφορούν την υγεία.
 
Περιέγραψε επίσης το όραμά της να αλλάξει ριζικά τη φύση της αστυνόμευσης στο Σαν Φρανσίσκο, θέτοντας ένα σύνολο προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ανισοτήτων στο τμήμα και την ίδια την πόλη.
 
Η δήμαρχος πρότεινε τα εξής για την επίτευξη του οράματός της:
 
-μη ανταπόκριση της αστυνομίας σε κλήσεις για μη εγκληματικές δραστηριότητες
-αντιμετώπιση της μεροληψίας της αστυνομίας 
-αποστρατικοποίηση της αστυνομίας
-προώθηση της οικονομικής δικαιοσύνης
 
Η Breed είπε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου, έχει ήδη προωθήσει μια πολιτική για την απαγόρευση της ρητής χρήσης των στρατιωτικών όπλων, όπως είναι τα δακρυγόνα, εναντίον άοπλων ανθρώπων. Η κατάργηση τέτοιων όπλων από το αστυνομικό σώμα θέλει να έχει επιτευχθεί έως το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: "Χρειαζόμαστε τους αστυνομικούς": Ο θρύλος του ΝΒΑ που τάχθηκε κατά της αχρηστίας των αστυνομικών υπηρεσιών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis