Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 02/10/2015

Από τους πιο σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας ποινικών - τρομοκρατών, είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής.

Από συνδυαζόμενα στοιχεία αλλά και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως ο Πετρακάκος είχε την ευθύνη για τις επιχειρησιακές αποστολές και την ενίσχυση «επαναστατικών» ταμείων, ενώ μπορούσε να «ηγείται» μεικτών ομάδων που δρούσαν κατά περίπτωση.

Μετά και τον εντοπισμό του δεύτερου οπλοστασίου στο σπίτι στον Μαραθώνα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η «ομάδα Πετρακάκου» να προετοιμαζόταν για νέο χτύπημα. Τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά RPG και LOW που βρέθηκαν σε Μώλο και Μαραθώνα, παραπέμπουν σε τρομοκρατία και όχι σε εγκληματική ενέργεια, όμως όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Στοιχεία

Μ. Θεοφίλου

Μ. Θεοφίλου
 

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όπλα και τα οχήματα, καθώς και του Γ. Πετρακάκου, της συντρόφου του Μ. Θεοφίλου και του συνεργού του Θ. Ασημακόπουλου. Η αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας αποτελούσε, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, το επιχειρησιακό κέντρο για την κεντρική Ελλάδα, από το οποίο εφορμούσαν ο Γ. Πετρακάκος και οι συνεργοί του για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος ήταν το αντίστοιχο κέντρο για τις "αποστολές" στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα.

 

Τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά RPG και LOW που βρέθηκαν σε Μώλο και Μαραθώνα παραπέμπουν σε τρομοκρατία

Τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά RPG και LOW που βρέθηκαν σε Μώλο και Μαραθώνα παραπέμπουν σε τρομοκρατία

Το καταφύγιο
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδέουν το σπίτι στον Μαραθώνα με το καταφύγιο των «ληστών του Διστόμου» στη Νέα Μάκρη που είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2014, έναν μήνα μετά τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο.

Από τη βαλλιστική εξέταση των όπλων (καλάσνικοφ, υποπολυβόλο MP-5, αντιαρματικό LOW κ.ά.) που βρέθηκαν στον Μαραθώνα, προέκυψε ότι είναι «καθαρά». Από τα έξι οχήματα που υπήρχαν στο οίκημα, τα δύο φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί ως οχήματα διαφυγής στη ληστεία στο Δίστομο, ενώ τα υπόλοιπα έφεραν πλαστές πινακίδες και είχαν κλαπεί.

Μ. ΨΑΡΑ - Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

http://www.ethnos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis