Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 30/05/2018

Αδυναμία στο τυρί και στο ελαιόλαδο αποδείχτηκε ότι είχε ο 34χρονος Ρομά που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, όταν προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο και έπεσε με το κλεμμένο μηχανάκι που οδηγούσε στο περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.

[custom:google-ads]

Η έρευνα των αστυνομικών Αρχών απέδειξε ότι είναι υπεύθυνος για 14 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε διάφορα χωριά της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, για μία από αυτές κατηγορείται ότι συνεργός του ήταν ένας 42χρονος Ρομά.
 
Στις φυλακές

Ο 34χρονος Ρομά είχε αποδράσει τον Απρίλιο του 2006  από τις φυλακές στην Τίρυνθα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να επιβαίνει σε ένα μηχανάκι και του ζήτησαν να σταματήσει, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αυτός, όμως, προσπάθησε με ελιγμούς να διαφύγει και έπεσε πάνω στο περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αποδείχτηκε, το μηχανάκι που επέβαινε ήταν κλεμμένο στις 13 του μήνα από τη Σκάλα του Δήμου Οιχαλίας.

Μάλιστα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίσθηκε και ήδη είναι κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου.

Στη συνέχεια, όμως, η έρευνα της Αστυνομίας έφερε στο φως κι άλλες παράνομες δραστηριότητές του. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξακριβώθηκε ότι ο 34χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 6/2/2018 έως και 14/5/2018, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και Οιχαλίας διέπραξε συνολικά επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε αποθήκες, δύο κλοπές σε σπίτια και τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοποδηλάτων, τα οποία βρέθηκαν.
 
Κλοπές

Ειδικότερα, από εξοχική κατοικία στο Στρέφι αφαίρεσε 336 κιλά ελαιολάδου, δύο αλυσοπρίονα, ένα ηλεκτρικό ελαιοραβδιστικό και δύο τηλεοράσεις, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Από αποθήκη στο Μαγγανιακό αφαίρεσε έναν τενεκέ τυρί, αξίας 100 ευρώ.

Από αποθήκη στην Αρχαία Μεσσήνη αφαίρεσε μια λαδούσα με 15 κιλά ελαιόλαδο. Από αποθήκη στο Μαγγανιακό αφαίρεσε έναν τενεκέ με τυρί, αξίας 100 ευρώ. Στο χωριό Μαθία αποπειράθηκε χωρίς να τα καταφέρει να μπει σε σπίτι. Από αποθήκη στου Κουτήφαρη έκλεψε 2 τενεκέδες με ελαιόλαδο, αξίας 130 ευρώ.

Από άλλη αποθήκη στο ίδιο χωριό αφαίρεσε δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο και δύο αλυσοπρίονα, αξίας 400 ευρώ. Από αποθήκη στην Πελεκανάδα αφαίρεσε τυροκομικά προϊόντας, αξίας 200 ευρώ.

Από αποθήκη στην Αετοφωλιά αφαίρεσε τρεις τενεκέδες με τυρί, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα από την ίδια αποθήκη είχε αφαιρέσει άλλους δύο τενεκέδες με τυρί.

Στη δεύτερη φορά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς στη Βαλύρα και προκειμένου να γλιτώσει τον έλεγχο, πέταξε τους τρεις τενεκέδες που κρατούσε πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε, τους οποίους οι αστυνομικοί επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στη Βαλύρα από αυλή σπιτιού αφαίρεσε μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε στην Ασπροπουλιά.

Στα Αρφαρά από αυλή έκλεψε άλλο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε από αστυνομικούς στη Σκάλα Οιχαλίας.

Τέλος, από τη Σκάλα Οιχαλίας είχε αφαιρέσει το μηχανάκι που οδηγούσε όταν τον συνέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, από σπίτι είχε αφαιρέσει ένα πορτοφόλι με 5 ευρώ και δύο χρυσά διακοσμητικά, αξίας 100 ευρώ, ενώ στη Θουρία μαζί με τον 42χρονο μπήκαν σε αποθήκη και πήραν δοχείο με 17 λίτρα λάδι.

Τους αντιλήφθηκε, όμως, ο ιδιοκτήτης, πέταξαν το δοχείο στο δρόμο και έφυγαν.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε και από τον τρόπο που ενεργούσαν και από καταγραφή σε βίντεο, ενώ αναγνωρίσθηκαν από παθόντες.

Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει πράγματα των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή:   tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis