Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 10/01/2018

Τρόμος προχθές τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, όταν για περίπου μία ώρα ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο κινούταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, προκαλώντας τον πανικό στα κανονικά κινούμενα οχήματα. Μεταξύ αυτών και το λεωφορείο που μετέφερε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με 20 επιβάτες…

Οι δύο Ρομά επιβαίνοντες στο ΙΧ, που το είχαν κλέψει, το οδήγησαν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι το ύψος της στροφής προς Γλύφα, όπου αφού το ακινητοποίησαν, το έβαλαν φωτιά, πριν συλληφθούν από τους αστυνομικούς…

[custom:google-ads]

Σκηνές, που βλέπουμε μόνον στους δρόμους των ΗΠΑ, εκτυλίχθηκαν προχθές τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών μέχρι και πριν τα διόδια Πελασγίας, προκαλώντας γενικό συναγερμό στην Αστυνομία.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς με το αντιθέτως κινούμενο ΙΧ ήρθαν μέτωπο με μέτωπο δεκάδες οχήματα που κινούνταν εκείνη την ώρα στην εθνική οδό.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, γύρω στις 11.30’ προχθές τη νύχτα, όταν δύο Ρομά, ένας 27χρονος και ένας 19χρονος έκλεψαν έξω από σπίτι στα Φάρσαλα, ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με αθηναϊκό αριθμό κυκλοφορίας.

Οι δύο δράστες κινήθηκαν αρχικά στην εθνική οδό Φαρσάλων-Μικροθηβών, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Προφανώς ήθελαν να κατευθυνθούν προς την Αθήνα, αλλά στον κόμβο των Μικροθηβών έκαναν λάθος και εισήλθαν στο ρεύμα της εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ωστόσο δεν επέλεξαν να κινηθούν κανονικά και να εξέλθουν της ΠΑΘΕ στον κόμβο Αερινού, για να εισέλθουν πάλι στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση την Αθήνα. Επέλεξαν να κινηθούν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, προκαλώντας φυσικά τον τρόμο και τον πανικό στους οδηγούς των κανονικά κινουμένων εκείνη την ώρα οχημάτων.

Οδηγοί ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία και από την Τροχαία Αυτοκινητόδρομων Μαγνησίας ξεκίνησε καταδίωξη των δραστών, ενώ ενημερώθηκαν τα διόδια Πελασγίας, ώστε να διακόψουν την κίνηση οχημάτων προς Θεσσαλονίκη. Οι δύο δράστες φέρονται να διάνυσαν περίπου 45 χιλιόμετρα, μέχρι να ακινητοποιήσουν το όχημά τους, μετά τις στροφές Αλεξάκη και στο ύψος του κόμβου προς Γλύφα, πριν τα διόδια Πελασγίας.

Την ώρα που εκτυλίσσονταν οι σκηνές αυτές, κατευθυνόταν προς Βόλο το λεωφορείο, που μετέφερε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, που είχε δώσει αγώνα στην Αθήνα. Έντρομοι ο οδηγός του λεωφορείου και οι 19 επιβαίνοντες σ’ αυτό, οι 12 παίκτριες, οι δύο προπονητές της ομάδας, ο δεύτερος οδηγός και τέσσερις συνοδοί, είδαν να έρχεται καταπάνω τους το κλεμμένο ΙΧ… Σύμφωνα με επιβάτη, ο οδηγός του λεωφορείου έκανε ελιγμούς, για να αποφύγει το αντιθέτως κινούμενο όχημα, ενώ το ίδιο έκαναν και άλλα οχήματα, που βρέθηκαν στην πορεία του ΙΧ. Τελικά οι δύο δράστες το ακινητοποίησαν, γύρω στη 1.30’ χθες τα ξημερώματα, σε παράδρομο της εθνικής, το έβαλαν φωτιά και έφυγαν τρέχοντας πεζή.

Αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Μαγνησίας, που καταδίωκαν το κλεμμένο όχημα, τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Στυλίδας, που στο μεταξύ είχαν καταφθάσει και αποκλείσει την περιοχή. Χθες το πρωί οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, που τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, με τις κατηγορίες της κλοπής, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο μεν 27χρονος σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών, ο δε 19χρονος σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών. Οι ποινές και των δύο το δικαστήριο αποφάσισε να είναι μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως, αλλά η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: thessaliatv.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis