Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 20/12/2014

 

Είναι ένας από τους ικανότερους κυνηγούς των θαλασσών, και η φιγούρα του αποτελεί ταυτόχρονα ένδειξη απειλής αλλά και υψηλών δυνατοτήτων: ο λόγος φυσικά για τον καρχαρία, ο οποίος και φαίνεται να αποτελεί την έμπνευση πίσω από το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (Unmanned Underwater Vehicle) GhostSwimmer του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ- αν και το ρομπότ έχει μάλλον αρκετά μικρότερο μέγεθος.

Το GhostSwimmer, το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε τις δοκιμές του στη Joint Expeditionary Base Little Creek-Fort Story, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς φιλόδοξων προγραμμάτων «επιστημονικής φαντασίας» που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Silent NEMO, του Rapid Innovation Cell (CRIC). Στην ουσία πρόκειται για ένα πείραμα το οποίο διερευνά τις δυνατότητες χρήσης βιομιμητικών μη επανδρωμένων υποβρύχιων σκαφών στον αμερικανικό στόλο.

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, το σκάφος (που έχει μέγεθος αντίστοιχο ενός τόνου) συνέλεγε δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα των κυμάτων, τα ρεύματα, τις καιρικές συνθήκες κ.α., με σκοπό την ανάπτυξή του έτσι ώστε να έχει δυνατότητες που θα αντιστοιχούν σε μια σειρά ειδών αποστολών στο μέλλον.

 

http://www.naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis