Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 09/11/2017

Με μια ανάρτηση στο Facebook η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας έστειλε... ευχές στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με αφορμή τη 48ωρη άδεια, την οποία έλαβε για πρώτη φορά από τη σύλληψή του, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη.

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανήρτησε μια φωτογραφία του Δημήτρη Κουφοντίνα, από τη στιγμή που πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού το πρωί της Πέμπτης (09.11.2017), την οποία συνόδευε το εξής μήνυμα:

«Δύο μέρες ήλιο! Δύο μέρες ελευθερίας! Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους – αιχμάλωτους της εξουσίας!! Καλή Ανάσα Δ.Κουφοντινα». Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, φρόντισε να «κατεβάσει» και αυτή την ανάρτηση.

[custom:google-ads]

Η πρώτη ανάρτηση που… σβήστηκε

Νωρίτερα το πρωί ο Ρουβίκωνας είχε κάνει κι άλλη ανάρτηση με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα, ωστόσο λίγο αργότερα αυτή… εξαφανίστηκε.

Η πρώτη ανάρτηση είχε πιο… πανηγυρικό χαρακτήρα και εστίαζε στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αποκήρυξε τη δράση του σε όλα τα χρόνια που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην ίδια ανάρτηση ο Ρουβίκωνας χαρακτήριζε το καταδικασμένο μέλος της 17 Νοεμβρη «επαναστάτη».

Αναλυτικά η πρώτη ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

«Ανάσα λευτεριάς για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού.
Η άδεια – ενώ τη δικαιούταν – άργησε χρόνια. Άργησε, καθώς ο Κουφοντίνας δεν έδινε – δεν έδωσε – τη «δήλωση μετανοίας» που του ζητούσε το Καθεστώς. Δεν βγήκε να αποκηρύξει τη δράση του. Δεν είπε «έκανα λάθος». Δε λύγισε, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτε πιο δελεαστικό για έναν αιχμάλωτο απ’ την – έστω στιγμιαία – απελευθέρωση του. Δεν εμφάνισε τις Ιδέες του σαν «σφάλματα του παρελθόντος». Δεν τις ξεφτίλισε. Έτσι τις κράτησε ζωντανές».

Λίγο αργότερα το ποστ αυτό σβήστηκε από το προφίλ της αναρχικής ομάδας.

Ρουβίκωνας

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis