Ρουβίκωνας: Άριστοι γνώστες των νόμων τα μέλη της αναρχικής ομάδας

Ρουβίκωνας: Άριστοι γνώστες των νόμων τα μέλη της αναρχικής ομάδας

Της Μίνας Καραμήτρου

Άριστοι γνώστες των νόμων που τους επιτρέπουν ακόμα και αν συλληφθούν να παραπέμπονται είτε για πλημμέλημα και άρα να αφήνονται ελεύθεροι, είτε να καταδικάζονται με αναστολή, είτε να εξαγοράζουν τις ποινές τους, είναι τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έχουν αποδείξει ότι η κάθε επίθεσή τους γίνεται ακροβατώντας στα νομικά όρια, κάτι που θα μπορούσε να τους δημιουργήσει πρόβλημα και να έφτανε μέχρι την προφυλάκιση.

Γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις επιθέσεων που δεν προκαλούν ζημιές θα πρέπει να υποβάλει μήνυση ο οργανισμός ή η εταιρία που έχει δεχτεί την επίθεση.

Κάτι που όμως δεν γίνεται ποτέ καθώς κυριαρχεί ο φόβος, όπως έγινε για παράδειγμα πρόσφατα με τον διευθυντή της εφορίας Αγρινίου, τον οποίον είχαν φτάσει στο σημείο να τον απειλήσουν με υπονοούμενα ότι θα «πάνε ακόμα και στο σπίτι του».

αι ενώ ο Νίκος Τόσκας υποσχέθηκε στην πρέσβειρα του Ισραήλ ότι θα συλληφθούν τα άτομα του «Ρουβίκωνα» που πέταξαν μπογιές στο κτίριο ανήμερα τα Χριστούγεννα, θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει ότι το αυτόφωρο είχε περάσει, ενώ οι «Ρουβίκωνες» είχαν φροντίσει να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Και ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για μια αναρχική οργάνωση με ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα cnn.gr