Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 15/10/2018

Ένα από τα προβλήματα που δημιούργησαν τα social media είναι η ταχύτατη εκτόνωση των πολιτών για σοβαρά ζητήματα μέσω των viral. Αυτό είναι και ο Ρουβίκωνας πλέον.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Η είδηση πως ο Ρουβίκωνας άνοιξε «υποκατάστημα» στην Φιλοσοφική Αθηνών έγινε άλλο ένα θέμα με χιλιάδες κοινοποιήσεις την Τετάρτη στα social media δείχνοντας πως οι πολίτες παύουν να σοκάρονται και πλέον εκπλήσσονται με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην αφρικανική γωνιά της Ευρώπης που ζούμε. Δεν αντιδρούμε πλέον, κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία και όλα μοιάζουν φυσιολογικά σε τούτη την κατεστραμμένη Πολιτεία.

Η «δράση» του Ρουβίκωνα επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Ελεύθερος Τύπος ήδη από τον περασμένο Μάιο όταν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ «υποκαταστήματα» της ακροαριστερής ομάδας εγκαινιάζονταν σε όλη την χώρα. Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής είναι ήδη ενήμερη για το εν λόγω… ΚΕΠ στην σχολή και θα κινήσει διαδικασίες προκειμένου να μην μακροημερεύσει.

«Μπράβο» θα πει κανείς, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι «Μπαχαλιστάν» και ο καθένας να κάνει ό,τι του καπνίσει. Είναι πραγματικά αδιανόητο πλέον –σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής- να βλέπουμε συμπολίτες μας που είτε από ανοησία είτε από σκοπιμότητα καταλύουν κάθε φραγμό της λογικής. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίμε και όλοι οι υπόλοιποι που αποσβολωμένοι κοιτάμε, παρατηρούμε, κρυφογελάμε και στο τέλος πέφτουμε για ύπνο ήσυχοι γιατί «έλα μωρέ, στην Ελλάδα είμαστε»…

[custom:google-ads]

Όσο για τον Ρουβίκωνα τώρα, πρέπει να παραδεχθούμε όλοι μας πως ακροβατεί μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας και σε συνδυασμό με την καταφανέστατη ανοχή που δείχνουν τα κυβερνητικά στελέχη γιατί «δικά μας παιδιά είναι και αυτά», έχει καταφέρει να υπάρχει, να ανθεί και να ασχολούμαστε μαζί του σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook

Πηγή: eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis