Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:09 | 18/12/2016

Ενα ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο αποφάσισε να γυρίσει σε ριάλιτι τους «Αγώνες Πείνας».

Οι παίκτες θα κληθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο με τους πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών. Να επιβιώσουν, με κάθε τρόπο. Γιατί, σύμφωνα με τους παραγωγούς, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ακόμη και βιασμό ή φόνο. Αν και προειδοποιούν τους μετέχοντες ότι θα είναι αντιμέτωποι με τον νόμο σε περίπτωση που τον παραβιάσουν και ό,τι μπορούν να συλληφθούν ανά πάσα στιγμή. «Πρέπει να καταλάβετε ότι η αστυνομία θα έρθει και θα σας πάρει. Είμαστε σε ρωσικό έδαφος και υπακούμε τους ρωσικούς νόμους», ανέφεραν, σύμφωνα με το BBC.

Η «αρένα» του παιχνιδιού θα είναι στη Σιβηρία, όπου οι παίκτες θα πρέπει να επιβιώσουν για εννέα μήνες. Οι 20 μετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, θα πρέπει να αντέξουν εκεί από την 1η Ιουλίου του 2017 έως την 1η Απριλίου 2018, σε θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν έως και στους -40 βαθμούς Κελσίου.

Μαζί τους μπορούν να έχουν μαχαίρια, αλλά τα όπλα απαγορεύονται. Πριν μπουν στο παιχνίδι, θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές επιβίωσης, από πρώην πράκτορες που εργάζονταν για τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Στο παιχνίδι μπορεί να πάρει μέρος όποιος είναι άνω των 18 ετών και έχει «σώας τας φρένας», σύμφωνα με τους παραγωγούς. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσουν 130.000 λίρες ή να ψηφιστούν από τους τηλεθεατές. Επίσης, για να είναι καλυμμένοι οι παραγωγοί, είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν δήλωση που τους απαλλάσσει από την ευθύνη, σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού.

Οι κανόνες του ριάλιτι θα περιλαμβάνουν «μάχες, αλκοόλ, δολοφονίες, βιασμούς, κάπνισμα και τα πάντα», αναφέρεται στις ερωτήσεις που γίνονται συχνά, στη σελίδα του παιχνιδιού στο Facebook. Αλλά οι μετέχοντες «πρέπει να υπακούν τους ρωσικούς νόμους», σημειώνεται.

Στο δάσος γύρω από το Νοβοσιμπίρσκ θα τοποθετηθούν 2.000 κάμερες, ενώ κάθε παίκτης θα έχει επάνω του μία φορητή. Οι μετέχοντες μπορούν να σχηματίσουν ομάδες, ή να προσπαθήσουν να επιβιώσουν μόνοι τους και θα τους επιτρέπεται να κουβαλούν εξοπλισμό 100 κιλών.

Οπως και στην ταινία, οι τηλεθεατές θα μπορούν να κάνουν δώρα στους παίκτες που θέλουν. Σε περίπτωση προβλήματος, ή που αποφασίσουν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν το ριάλιτι, μπορούν να πατήσουν το «κουμπί πανικού» σε ένα δορυφορικό τηλέφωνο και να διασωθούν.

Ο νικητής θα πάρει 1,3 εκατομμύρια λίρες.

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis