Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 21/04/2020

Ένα μαχητικό MiG-31 ήρθε πολύ κοντά με ΝΑΤΟϊκό F-16, όταν το πρώτο συνόδευε στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-95MS, και αυτό φέρεται να καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube.

Οι εναέριες «συναντήσεις» της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί μετά την κρίση στην Κριμαία, το 2014, καθώς η βορειοατλαντική συμμαχία συγκεντρώνει όλο και περισσότερες δυνάμεις στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έτσι, λοιπόν, αναρτήθηκε στο YouTube ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται μαχητικό MiG-31, που συνοδεύει στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-95MS, να συναντά ΝΑΤΟϊκό F-16.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από έναν χρήστη, ο οποίος δηλώνει πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων.

Από το εσωτερικό του MiG, το βίντεο δείχνει τον πιλότο να πλησιάζει το αεροπλάνο του ΝΑΤΟ, κουνώντας τον αντίχειρά του και τοποθετώντας το μαχητικό του μεταξύ του F-16 και του Tu-95MS που συνοδεύει.

Το αεροπλάνο του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι αρχίζει να στρέφεται προς τα δεξιά, μακριά από το ζευγάρι των ρωσικών αεροσκαφών.

Ο χρήστης που δημοσίευσε το βίντεο, δεν αναφέρει πότε ή πού σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό.

Το 2018, οι δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας ανέφεραν πως εντόπισαν σχεδόν 3.000 ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορα της χώρας.

Το MiG-31 είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος αναχαιτίσεων παντός καιρού τέταρτης γενιάς, ικανό να επιταχύνει σε ταχύτητα έως και 2.500 χλμ./ώρα και αναπτύχθηκε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Τέλος, το F-16 είναι ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς, μπορεί να οπλιστεί με μια σειρά πυρομαχικών αέρος και αέρος-εδάφους, έχει τελική ταχύτητα 2.120 χλμ./ώρα και χρησιμεύει ως «ραχοκοκαλιά» σε στρατούς πολλών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.


 

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος τα F-22: Γιατί οι ΗΠΑ «σκοτώνουν» το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος τους


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis