Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 25/11/2015

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί 16 φόρες έναν 17χρονο αφροαμερικανό στο Σικάγο.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 αλλά ήρθε στη δημοσιότητα μόλις χθες καθώς η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες ανθρωποκτονίας α΄ βαθμού στον αστυνομικό Τζέισον Βαν Ντάικ για τη δολοφονία του Λακουάν Μακντόναλντ.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι το οποίο αρνήθηκε να πετάξει με τον Βαν Ντάικ να υποστηρίζει ότι φοβήθηκε για τη ζωή του. Στο βίντεο ο 17χρονος εμφανίζεται να κρατά ένα μικρό μαχαίρι αλλά η κίνησή του δείχνει να είναι περισσότερο με τάσεις απομάκρυνσης από τους αστυνομικούς.

Με τη δημοσίευση του βίντεο εκατοντάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους του Σικάγο σε μια διαδήλωση χωρίς επεισόδια και με σύνθημα «16 σφαίρες».

«Είναι σκληρό, είναι βίαιο, είναι ανατριχιαστικό. Να βλέπει κανείς έναν 17χρονο να πεθαίνει με έναν τόσο βίαιο τρόπο είναι σοκαριστικό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βίντεο θα ραγίσει τις καρδιές όλων των πολιτών» δήλωσε η εισαγγελέας Ανίτα Αλβάρεζ για το βίντεο.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis