Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:48 | 14/09/2018

Η νέα ταινία Predator που κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να γίνει πρώτο θέμα, όχι όμως για το περιεχόμενο της. Τουλάχιστον όχι γι΄αυτό που προβάλλεται στις αίθουσες, αλλά για ένα μέρος του που κόπηκε στο μοντάζ μετά από απαίτηση της πρωταγωνίστριας Ολίβια Μαν. Πρόκειται για μια σκηνή όπου ο σκηνοθέτης Σέιν Μπλακ προσέλαβε έναν πρώην κατάδικο για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονου κοριτσιού!

[custom:google-ads]

Ο Στίβεν Στρίγκελ είχε καταδικαστεί πριν από μερικά χρόνια, εξέτισε την ποινή του και η φιλία του με τον σκηνοθέτη Σέιν Μπλακ του έδωσε ρόλους σε κάποιες ταινίες του. Το Predator είναι η τελευταία και η πιο πολύκροτη, μιας και ο ρόλος του Στρίγκελ αφορά έναν τύπο που προσεγγίζει σε ένα πάρκο την Ολίβια Μαν με στόχο να την παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Η επιλογή του στο Predator έγινε επί τούτου από τον σκηνοθέτη που θεώρησε ότι είναι καλό για το αποτέλεσμα να βάλει κάποιον που ξέρει. Η σκηνή γυρίστηκε και μόλις μαθεύτηκε το παρελθόν του Στρίγκελ, η Ολίβια Μαν πήγε στα γραφεία της 20th Century Fox και απαίτησε να κοπεί η σκηνή. Όπερ και εγένετο. Αυτό όμως έφερε μια σειρά από συνέπειες.

Πρώτον, στο Φεστιβάλ του Τορόντο όπου προβλήθηκε η ταινία, η Μαν βρέθηκε ολομόναχη για το promo. Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, ίσως υπό το ηθικό βάρος της σιωπής τους απέναντι στην παρουσία του Στρίγκελ, ακύρωσαν την παρουσία τους και διάφορες προγραμματισμένες συνεντεύξεις, όπως ο Μάικλ Κίγκαν-Κι. Μέχρι και ο σκηνοθέτης απουσίαζε.

Το δεύτερο είναι ότι εμφανίστηκε το θύμα του Στρίγκελ και ευχαρίστησε την Μαν για τη στάση της. «Είμαι ευγνώμων στην Ολίβια. Μίλησε για μένα. Ύψωσε το ανάστημα της για χάρη μου και για όσους έχουν υποστεί το ίδιο μαρτύριο» ανέφερε η 24χρονη σήμερα Πέιτζ Κάρνες.

 

www.eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis