Σάλος στα βρετανικά ΜΜΕ για την αποφυλάκιση Κερκυραίου που βίαζε τουρίστριες

"ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥ"
Σάλος στα βρετανικά ΜΜΕ για την αποφυλάκιση Κερκυραίου που βίαζε τουρίστριες

Εκτενή δημοσιεύματα σχετικά με καταδικασθέντα για βιασμούς τουριστριών στην Κέρκυρα, φιλοξενούν βρετανικά ΜΜΕ, σημειώνοντας πως ο εν λόγω άνδρας, παρότι του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 52 ετών, αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, «ένας κατά συρροήν βιαστής με το παρατσούκλι "Το τέρας του Κάβου", που του αποδόθηκε αφότου βίαζε κορίτσια από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κέρκυρα, αφέθηκε ελεύθερος 43 χρόνια νωρίτερα». Το δημοσίευμα τονίζει πως ο άνδρας εντοπίστηκε σε ένα μπαρ και «αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα για τα εγκλήματά του, αφέθηκε σιωπηρά ελεύθερος έχοντας κάνει εννέα χρόνια φυλακή», με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.

Συνεχείς επιθέσεις

Ο Δ.Α., κατά τα δημοσιεύματα, είχε, μάλιστα, συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις. Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά "δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντισταθείς θα είναι καλύτερα"», κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του.

«Βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης»

Ο δημοσιογράφος της Express ρώτησε τον Δ.Α. πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα. «Βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης», ήταν η απάντησή του. Στην ίδια συνέντευξη ο Δ.Α. υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο».

Η Sunday Express παραθέτει δηλώσεις του εν λόγω άνδρα, ο οποίος επισημαίνει πως «έχω γνωρίσει μία κοπέλα και σκέφτομαι μόνο αυτήν τώρα. Δεν μου επιτρέπεται να φύγω από την Κέρκυρα, αλλά με άφησαν να την επισκεφτώ στους Παξούς» και δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του: «Ζητώ συγγνώμη για ό,τι έκανα. Για να μην ξανασυμβεί, θα έκανα τα πάτα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sun, Βρετανίδες εργαζόμενες στην Κέρκυρα εξέφρασαν τους φόβους τους αφότου έμαθαν για την απελευθέρωση του Δ.Α. Μία, μάλιστα, πάντα κατά την εφημερίδα, όλες οι εργαζόμενες είναι ανήσυχες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. «Πιστεύεται ότι ο Δ.Α. διαμένει σε ένα μικρό χωριό από το οποίο κατάγεται η οικογένειά του», είναι το επιμύθιο της Sun...


 

Πηγές: enikos.gr, iefimerida.gr